Haniye’nin kayın biraderi İsrail’de tedavi oldu

Gazze’de iktidarda bulunan Hamas’ın Başbakan İsmail Haniye’nin kayınbiraderi geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeni ile Gazze’den İsrail’e geçerek Petah Tikva’daki Bellinson Hastanesinde tedavi oldu.

Dünya
10 Ağustos 2012 Cuma

Haniye’nin kız kardeşinin kocası, dört ay evvel ciddi bir kalp rahatsızlığı geçirince Gazze’deki doktorlar tedavisinin ancak İsrail’de yapılabileceğini belirtiler.

Bunun üzerine çift derhal yetkililerden İsrail’e giriş için acil vize istedi. İznin verilmesinin ardından sınır kapısından Magen David Adom (İsrail Kızılay’ı) ambulansı tarafından alınan hasta ve beraberindeki eşi acilen Bellinson Hastanesine kaldırıldı.

Eşinin refakatinde İsrail’de bir hafta hastanede kalan kayınbirader, durumu stabil hale gelince eşi ile birlikte Gazze’ye döndü.  

İsrail’in var olma hakkını her fırsatta ret eden İsmail Haniye, 6 Ağustos Pazartesi günü Gazze’deki Mısır Elçiliği önünde düzenlenen İsrail aleyhtarı gösteride, Sina’da on altı Mısırlı askerin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısının arkasında Mossad’ın olduğunu iddia etmişti.

Arap dünyasında İsrail’e her fırsatta çatan liderlerin ve akrabalarının hasta oldukları zaman gizli bir şekilde İsrail’e tedaviye gelmeleri yeni bir şey değil; İsrail’in kurulduğu 1948 yılından beri kendi kamuoyunda Yahudi düşmanı olarak bilinen onlarca Arap lider Yahudi doktorlar tarafından tedavi edildi.