11 İsrailli atlet anıldı

Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan İngiltere’nin başkenti Londra’da, 1972 Münih Oyunları’nda hayatını kaybeden 11 İsrailli atlet anıldı

Spor
8 Ağustos 2012 Çarşamba

İngiltere Başbakanı David Cameron ve üst düzey olimpiyat yetkilileri 6 Ağustos Pazartesi akşamı, 40 yıl önce hayatını kaybeden on bir İsrailli atlet için düzenlenen anma törenine katıldı. Cameron törende yaptığı konuşmada, Tüm dünya Londra’da oyunlar için bir araya gelmişken, trajik bir şekilde hayatını kaybeden on bir İsrailli atletin hatırlanması gerektiğini söyledi. Korkunç olayın, Yahudi halkına karşı işlenmiş bir suç olduğunu’’ifade eden Cameron, dünyanın bu suçu unutmaması gerektiğini vurguladı.

Ülkesinin de terör kurbanı olduğunu söyleyen ve 7 Temmuz 2005 bombalamalarını hatırlatan Cameron, ‘’İngiltere ve İsrail, terörle mücadele konusunda aynı kararlılığı paylaşıyor,’’ dedi.

İsrailli atletlerin aileleri, Londra Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istemişti. Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bu talebi reddederek, Londra’daki iş merkezinden sorumlu belediyenin tarihi binası Guildhall’da İsrailli atletlerin hayatının kaybetmesinin 40. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenleneceğini açıklamıştı.