Erkek arkadaşı Nazi sempatizanı olan Alman atlet Olimpiyatları terk etti

Alman olimpiyat kürekçisi Nadja Drygalla, erkek arkadaşının Nazi sempatizanı ve aşırı sağcı bir partinin üyesi olduğu konusundaki iddialardan sonra, geçen cuma günü Olimpiyat Köyünü terk etti. Alman kürekçi, Kadınlar 8 Tek Dümencili kategorisindeki yarışmaya katılıp oyunları bitirdi. Alman Olimpiyat Komitesiyle doksan dakika süren görüşmesinden sonra Drygalla, kendi rızasıyla Olimpiyat Köyünden ayrıldı.

Dünya
8 Ağustos 2012 Çarşamba

 

Alman Olimpiyat Komitesi Başkanı Michael Vesper’in açıklamasına göre Drygalla, Olimpiyat değerlerine bağlılığını dile getirdi ve Alman takımını zor durumda bırakmamak için Olimpiyat Köyünden ayrılacağını söyledi.

Alman komitesi Drygalla’nın gitme sebebinin ayrıntılarına girmekten kaçındı. Alman devlet radyosu ARD, 23 yaşındaki ve bir zamanlar polis memurluğu yapmış Drygalla’nın aşırı sağ ideolojisi sempatizanı olduğu konusunda şüphelenildiğini açıkladı. Drygalla’nın erkek arkadaşı Michael Fischer, ‘Nasyonal Sosyalistler Kardeşliği’ adlı aşırı sağcı birliğin lideri pozisyonunda. Fischer geçen sene Milliyetçi Demokrat Parti’den (NPD) eyalet seçimlerine katılmış fakat Drygalla’nın ifadesine göre mayıs ayında kendisinin de etkisiyle partiden ayrılmış. Alman İstihbarat Servisi NPD’yi Nazi ideolojisini benimsemiş, ırkçı ve antisemit olarak tanımlıyor. Parti üyelerinin çoğunluğu fakir doğu bölgelerinden, az eğitimli ve işsiz gençlerden oluşuyor. Parti, seçim kampanyalarında ülkedeki suçların ve issizliğin sorumlusunun göçmenler olduğunu savunuyor. Parti Saxony ve Mecklenburg-Vorpommem olmak üzere iki eyalet meclisinde temsil ediliyor; ancak federal hükümette temsil edilmiyor.