İbrani Üniversitesi akademik çalışmalar için dünyadaki en iyi üniversitelerden biri

The Scientist dergisinin on yıldır düzenlediği ‘Akademik Çalışmalar için En İyi Üniversiteler’ listesinde İbrani Üniversitesi Amerika dışındaki üniversiteler arasında ikinci, dünya çapındaki listede ise dokuzuncu oldu.

Dünya
8 Ağustos 2012 Çarşamba

The Scientist dergisinin listesi araştırmacıların çalıştıkları kurumda neyin iyileştirilmesi sorusuna verdikleri cevaplar ile belirleniyor. Bu seneki ankete ticari olmayan ve akademik araştırma merkezlerinde çalışan binden fazla araştırmacı katıldı.  Anket cevaplarına göre araştırmacılar üniversitenin yönetimini ve politikasını, kontrat süresini ve terfi imkanlarını değerlendirdiler. 

İbrani Üniversitesi Rektörü Prof. Menahem Ben-Sasson, bu haberin kendisini gururlandırdığını söyledi ve kendilerini sürekli dünyanın önde gelen üniversiteleri sıralamasına sokan akademik camia üyelerine teşekkür etti. Bu sonucun keyifle çalışan bir topluluğun birçok akademik başarıya imza atabileceğini gösterdiğini ve ekiplerindeki sorumluluk duygusu sayesinde bu önemli akademik sıralamada sürekli başarı elde ettiklerini ekledi. Ben-Sasson tüm meslektaşlarını üniversitenin başarısını ülke dışında da ispatlamış oldukları için kutladı.