ABD Yahudilerinden Mitt Romney’e destek koalisyonu

Romney: “ABD Yahudi toplumunun önde gelen düşünürlerinin, diplomatlarının ve siyasi liderlerinin kampanyamızı desteklemelerinden gerçekten onur duydum”

Dünya
8 Ağustos 2012 Çarşamba

Yahudi cemaatinin temsilcileriyle birçok kez görüşmeler gerçekleştirmiş olmasına rağmen, Cumhuriyetçi Başkan Adayı Mitt Romney’nin ‘Amerikalı Yahudilerin, Romney için koalisyonu’ sloganıyla yeni bir kampanya başlatması, ABD nüfusunun yüzde ikisini temsil eden Yahudi toplumuna yönelik seçim çalışmalarını henüz tamamlamadığını gösteriyor.

Koalisyonda, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Çoğunluk lideri Eric Cantor, Hawaii eski Valisi Linda Lingle, eski Senatörler Norm Coleman ve Rudy Boschwitz ve Florida Temsilciler Meclisi üyesi Adam Hasner eşbaşkanlık görevi yapıyor. 39 kişilik danışma kurulu üyeleri arasında, daha önceki Cumhuriyetçi yönetimlerde görev yapmış olan üst düzey danışmanlar da bulunuyor.

Romney, geçtiğimiz hafta yayımlanan bir açıklamasında, “Yahudi cemaati, Amerikan toplumuna müthiş bir katkı sağlamıştır ve ben bu cemaatin önde gelen düşünürlerinin, diplomatlarının ve siyasi liderlerinin, kampanyamızı desteklemelerinden ‘gerçekten onur’ duyuyorum,” dedi.

İsrail’e yaptığı son ziyaret ile ilgili Romney, “Ortadoğu tarihinin kritik bir döneminde İsrail’i ziyaret etmiş olmam şunu sağladı; ABD geçmişte olduğundan daha da fazla İsrail’in yanında durmalı. İsrail ile olan dostluğumuzu olduğundan daha ileri götüreceğim. Bizim, İsrail ile olan ortaklığımız sadece stratejik bir ittifak değildir. Aynı zamanda dünyanın iyiliği için oluşturulmuş bir kuvvettir,” açıklamasında bulundu.

Romney ayrıca, İsrail Devletinin sarsılmaz bir destekçisi olduğunu ve İsrail’in güvenliği için her türlü çabayı sarf etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Koalisyon eşbaşkanı Eric Cantor, Mitt Romney’nin adaylığına destek vermeleri için Demokrat, Cumhuriyetçi ve bağımsızlar dahil tüm Yahudilere çağrıda bulundu.