Eylül ayını bekleyin

İş dünyasının liderlerinin tatillerini bitirmesi ile eylül ayı önemli kararların ayı olacak. Euro Bölgesi için beklenen önemli açıklamaların da bu ayda geleceği öngörülüyor

Ekonomi
1 Ağustos 2012 Çarşamba

Son birkaç yıldır kriz ile mücadele eden Avrupa için süre daralırken bu eylül ayının kırılma noktası olacağı konuşuluyor.

Euro Bölgesinde pek çok politikacı ağustos ayında çıktığı tatillerinden eylül ayı başında dönmüş olacak. Eylül ayı ile birlikte önemli kararlar alınması beklenirken, şüphesiz bir kırılma noktası olacağı belirtiliyor.

Almanya’da Anayasa Mahkemesi’nin ESM için kararı 12 Eylül’de açıklanacak. Euro Bölgelerinin kurtarılması için 500 milyar Eurolık fonun yasalara uygun olup olmayacağı kararı verilecek.

Nakit konusunda sıkıntı yaşayan Euro ülkeleri için önem taşıyan bu karar sonrasında Yunanistan’da ise geçtiğimiz hafta görüşmeler yapan Troyka’nın raporu yine eylülde açıklanacak.

Yunanistan’ın 130 milyar Euroluk ikinci yardım paketine 20-50 milyar Euroluk daha destek istenebileceği öne sürülürken, eylül ayında yapılacak için ikinci gözden geçirme görüşmeleri önemli olacak.

Aynı ay içinde Euro Bölgesi liderler zirvesi görüşmeleri takip edilecek.

Avrupa’da sürecin daha net hale gelmesi hem İspanya hem de İtalya için büyük önem taşıyor.