Yunan Yahudileri ırkçı milletvekilini protesto etti

Yeni Yunan milletvekili Artemios Mathaiopoulos, antisemit şarkılar söyleyen bir grubun üyesi olduğu ortaya çıkınca protesto edildi.

Dünya
1 Ağustos 2012 Çarşamba

 

Neo-Nazi Altın Şafak Partisinden seçilen Mathaiopoulos, geçen çarşamba kendi partisinden istifa eden bir üyenin yerine geçmek üzere Yunan Parlamentosuna katıldı. Yunan Yahudi Cemaati Yönetimi yaptığı açıklamada “Auschwitz’i yücelten, nefreti körükleyen, içlerinden 65.000’i Yunanlı olmak üzere altı milyonu aşkın Yahudi’yi katleden, Nazizmi öven Mathaiopoulos’u kınıyoruz. Bu şarkılar sadece biz Yunan Yahudilerine değil Yunan vatandaşlarına da yapılan bir saldırıdır,” dedi.

Mathaiopoulos, Pogrom adı verilen rock grubunda bas davulcu olarak yer alıyor. Grubun repertuarında aşırı ırkçı, vahşi ve antisemit şarkılar yer alıyor, üstelik şarkılarının birinin adı Auschwitz. Şarkı sözlerinde Anne Frank, İbrahim’in kabilesi, Ağlama Duvarı isimleri ağır küfürlerle birlikte anılıyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias’a yazılan mektupta ‘Nazizm’i öven aşırıların ülkenin sosyal ve politik hayatından uzak tutulması için gereken tüm önlemlerin alınması’ istendi.

Holokost inkârcısı birinin liderliğinde ve Nazi svastika sembolüne yakın bir parti sembolü olan Altın Şafak Partisi en son seçimlerde göçmenlere ve hayat standartlarının kısılmasına karşı olan seçim kampanyası ile mecliste on dokuz sandalye kazanmıştı.