Londra’da 20.000 kişi Münih kurbanları için saygı duruşuna katıldı

İngiliz Siyonist Federasyonunun ‘Münih İçin Bir Dakika’ adı altında düzenlediği 1972 Münih Olimpiyatlarında hayatlarını kaybeden on bir kişiyi anma töreni, Londra’da farklı mekanlarda ve Los Angeles’ta pek çok kişinin katılımıyla gerçekleşti

Dünya
1 Ağustos 2012 Çarşamba

İngiliz Siyonist Federasyonunun (The British Zionist Federation) “Münih İçin Bir Dakika” adı altında düzenlediği ve kampanyasını sosyal medya aracılığıyla yürüttüğü anmaya, Londra’da pek çok değişik mekanda bulunan yirmi binden fazla kişi katıldı. Ayrıca İngiltere’deki İsrail Büyükelçiliği de kurbanların anısına internetten canlı yayınladığı kısa bir anma töreni düzenledi.

‘Münih İçin Bir Dakika’ organizasyonu için Trafalgar Meydanında toplanan yaklaşık 20 bin kişi dua edip mum yaktılar; İngiliz ve İsrail bayrakları salladılar. İngiliz İsrail Koalisyonu (British Israel Coalition) Başkanı Ari Soffer kalabalığa seslenerek “İngiliz Yahudi Cemaati, İsrail’deki kardeşlerine bağlılığını gösteriyor. Bu olayın unutulmasına izin veremeyiz. Şimdi ölenleri hatırlama ve saygıyla anma zamandır,” dedi.

Los Angeles’ta da cuma sabahı bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarının açılışına saatler kala, İsrail Konsolosu David Siegel yerel yöneticiler ve cemaat liderlerini 1985 Olimpiyatlarının gerçekleştiği Los Angeles Anma Salonunda bir araya getiren bir tören düzenleyerek 1972 Münih Olimpiyatlarında hayatlarını kaybeden sporcu ve antrenörlerini andı.

İTALYA’NIN OLİMPİYAT KAFİLESİNDEN BÜYÜK JEST

2012 Londra Olimpiyatlarına katılan 30 kadar İtalyan sporcunun Olimpiyat Köyünde İsrailli temsilcilerin de katıldığı bir dakikalık saygı duruşu düzenleyerek 1972 Münih kurbanlarını anmaları İsraillileri duygulandırdı.

Törende İsrail’i temsil edenlerden Olimpiyat Komitesi Başkanı Efraim Zinger, İtalyanların bu hareketinin dayanışma ve dostluğun güzel bir örneği olduğunu söyleyerek, “Onlar olimpik hareketin çocuklarıydı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi onları daima anmak ve hatırlatmak üzere çalışmalarda bulunmakla yükümlüdür,” dedi.