Lieberman: “Sorunlarımızı medeni bir şekilde çözmeliyiz”

Mavi Marmara olayından beri ilk kez içlerinde Hürriyet Gazetesinin de bulunduğu bir grup Türk gazeteci ile bir sohbet toplantısı düzenleyen İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, özür dilenmesine karşı olduğunu yineledi.

Dünya
24 Temmuz 2012 Salı

Gazeteciler ile toplantısı sırasında onlara içeceğini göstererek,  “Bakmayın büyük bardak olduğuna, içtiğim çok sevdiğim Türk kahvesidir”, diyen Lieberman, Türkiye ile ön koşulsuz bir şekilde her konuyu görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Mavi Marmara krizinden önce yazları tatil için sık sık Türkiye’ye geldiğini de belirten Lieberman, “Türkiye ile sorunlarımızı medeni bir şekilde çözmeyi umut ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Suriye ‘deki iç savaş konusunda da görüşlerini dile getiren Lieberman, isyancılara lojistik ve insani yardım teklif ettiklerini fakat muhaliflerin bunu reddettiğini de söyledi.

Lieberman Türk jetinin  Suriye tarafından düşürülmesine de dikkat çekerek, bugünkü Suriye meselesinin aslında iki ülke olarak birbirlerine ne kadar ihtiyaç duyduğunun bir ispatı olduğunu belirtti.