Esad savaşta, Bayan Esad alışverişte

Suriye’de kan gövdeyi götürürken Suriye lideri Beşar Esad’ın karısı Esma, İngiltere’de değeri 270.000 Sterlin olan 130 parçalık mobilya takımı alıyor.

Dünya
16 Temmuz 2012 Pazartesi

Ünlü İngiliz gazetesi Daily Mail Wikileaks sitesine göre verdiği haberde, Esma Esad’ın alışveriş meraklısı bir kadın olduğuna dikkat çekiliyor.

130 parçalık mobilyalar arasında, tanesi 20.000 Sterlin olan Osmanlı tarzı koltuklar, 11.000 Sterlin değerinde halılar ve 10.000 Sterlin değerinde 5 adet şamdan da var.

Beşar Esad’ın İngiltere doğumlu karısının lüks mallara olan düşkünlüğü ve müsrifliği 2012 yılının başında Wikileaks’in ifşa ettiği belgeler ile su yüzüne çıkmıştı.

Daha geçen gün Esad’a bağlı ordu birliklerinin Tremşeh kasabasını ağır silahlar ile hedef almasının ardından 200’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine dünya kamuoyunun tepkisi sürerken,  Bayan Esad’ın bu yüklü alışverişinin su yüzüne çıkması Rusya ve Çin’i zor durumda bıraktı.

Rusya ve Çin olumsuz oy kullandıkları için BM Güvenlik Konseyi şimdiye kadar Suriye’deki iç savaşı önlemek için askeri bir müdahale kararı alamadı.

Öte yandan Güvenlik Konseyinin bu çaresiz durumunu eleştiren ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton yaptığı açıklamada, bu çaresizliğe neden olanların tarih önünde bir gün hesap vereceklerini söyledi.