Sanatta Kısa Kısa : Bu bildiğiniz ‘KoBrA’ değil!

Sanat
9 Temmuz 2012 Pazartesi

Bu bildiğiniz ‘KoBrA’ değil!

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkinin 400. yılı münasebetiyle S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, 20. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkan Kobra akımının öne çıkan eserlerinden oluşan geniş bir seçkiyi, 29 Haziran- 16 Eylül tarihleri arasında ‘Kobra - Özgür Sanatın 1000 Günü’ adıyla ağırlıyor. Adını sanatçıların geldikleri Kopenhag, Brüksel ve Amsterdam’ın ilk harflerinin bileşiminden alan ve yalnızca 1948–1951 yılları arasında uygulanan Kobra, 60’ın üzerinde eser ile temsil ediliyor. Amstelveen’deki Kobra Modern Sanat Müzesi’nin işbirliğiyle hazırlanan seçki; tablo, heykel, kumaş, seramik, kâğıt üzerine işler, caz müziğinden ilham alan çalışmalar ve belge niteliğindeki malzemelerden oluşuyor.

İstanbul’da edebiyat yaz okulu

Bilgi Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi, 25 Haziran- 20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da bir edebiyat yaz okulu düzenliyor. İki üniversitenin Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümlerinin birlikte düzenledikleri Edebiyat Yaz Okulunda Orhan Pamuk, Murat Belge, Pascale Casanova, Martin Puchner, İleana Orlich, Ronit Ricci, Bruce Robbins ve Paola Horta gibi önemli yazar ve edebiyatçılar konuşmalar yapıp, ders verecekler.İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin de derslere katılacağı programda; Dünya Yazarı Kimdir?, Kapitalizm’in Edebiyatı, Oryantalizm ve Dünya Edebiyatı, Bin ve Binbir Gece, Türk ve Rus Romanında Batılılaşma gibi çok sayıda konu başlığı yer alıyor.

Türkiye’den İnsan Manzaraları

Goethe-Institut İstanbul ve İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Sanat Galerisi işbirliği ile 5 Temmuz- 5 Eylül tarihleri arasında Alman fotoğrafçı Dieter Sauter’in ‘Türkiye’den İnsan Manzaraları’ adlı fotoğraf sergisi açılacak. . Burada söz konusu olan gösteri dünyasının yıldızları veya politikacılar değil İstanbul’da bir büyük inşaatta çalışan işçiler ile Almanya’ya göç edebilmek için İstanbul’da Almanca öğrenen kadınların portreleri. Onlar Türkiye’nin her köşesinden, Diyarbakır, Kars, Konya, Ankara, Antalya ve Edirne’den geliyorlar. Kamera önünde poz vermiyorlar. Yüzleri yaşamlarını, gururlarını, ümitlerini ve geleceğe dönük sorularını anlatıyor. Açılış, 5 Temmuz, saat 18.00’de gerçekleşecek.

Adres: İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Sanat Galerisi Kemeraltı Cad. No: 29 Tophane/İstanbul

Chris de Burgh’den aşk şarkıları

Maçka Küçükçiftlik Park 10 Temmuz gecesi İngiltere’nin en özel seslerinden Chris de Burgh’ü ağırlayacak. 70’lerden günümüze hiç eskimeyen, kalbimize dokunan şarkıları onun kadife sesinden dinleyeceğiz. Chris de Burgh ‘The Lady in Red’, ‘Don’t Pay the Ferryman’, ‘A Spaceman Came Travelling’ gibi klasiklerini ve diğer romantik şarkılarını İstanbullu hayranları için seslendirecek.

Pink Martini’nin Türkiye turnesi

Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransızca şansonlardan Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren grup, 17 yıllık kariyerini özetlediği yeni best of albümü ‘A Retrospective’in Avrupa turnesi kapsamında üç özel konser Türkiye’ye geliyor. Türkiye albüm satışları ile birçok kez altın plak kazanan topluluk, 8 Temmuz’da İzmir, 9 Temmuz’da Ankara ve 19’unda da Kuruçeşme Arena’da hayranları ile buluşacak.

ENKA’da son konser Fazıl Say’ın

24. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmalarının yaz etkinlikleri; beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ın konseri ile sona eriyor! Say, 13 Temmuz akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde.