Amerikalı Yahudilerin yüzde 64’ü Obama’yı destekliyor

Gallup araştırma şirketi, kasım ayında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimleri için ülkedeki Yahudilerin Obama’ya olan desteğinin, rakibi Romney’e olan desteğinden fazla olduğunu ve aradaki farkın giderek açıldığını ortaya koydu

Dünya
9 Temmuz 2012 Pazartesi

2012 başkanlık seçimlerinde Yahudi seçmenlerin tercihlerini ortaya koymayı amaçlayan Gallup’un bulguları mevcut Başkan Barack Obama’ya olan desteğin Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’nin otuz beş puan önünde olduğunu gösteriyor.

Kamuoyu araştırması, 11 Nisan-5 Haziran tarihleri arasında 576 Yahudi seçmen arasında gerçekleştirildi. Araştırmada, Obama’yı destekleyenler yüzde 64 oranında çıkarken, Romney’e destek yüzde 29 seviyesinde kaldı.

Son dönemlerde yapılan diğer kamuoyu araştırmaları da benzer sonuçlar ortaya koydu. Amerikan Yahudi Kongresinin araştırması adaylara destek oranlarını 61-28 olarak açıkladı. Gallup’un araştırması, 2008 yılındaki sonuçlarla paralel bir sonuç ortaya koyuyor. Son seçimlerde de Obama’ya verilen Yahudi desteği, o zamanki rakibi John McCain’e verilen desteğin üzerindeydi. Nisan, mayıs ve haziran aylarındaki araştırmalarda sonuçlar 61-32, 57-35, 62-31 oranındaydı.