Genius Olimpiyatlarında altın madalya UÖML öğrencilerine

New York’ta her yıl dünya çapında düzenlenen, Genius Olimpiyatlarına fen projeleriyle katılan UÖML öğrencileri Rakel Dilşen ve Delya Tavaşi dünya birincisi oldular.

Toplum
9 Temmuz 2012 Pazartesi

New York’ta her yıl dünya çapında düzenlenen, 'Genius Olimpiyatları’na fen projeleriyle katılan Ulus Özel Musevi Lisesi 11. sınıf öğrencileri Rakel Dilşen ve Delya Tavaşi dünya birincisi oldular. UÖML öğrencileri, katılımcı ülke sayısı ve bütçe olarak dünyanın en büyük üç proje olimpiyatından biri olan bu yarışmaya  "Sea Water Desalination for a Sustainable World by an Alternative Method -Hydrosol" deniz suyundan alternatif ve ekonomik  yolla tatlı su elde etmeyi amaçlayan projeleriyle katıldılar. Yarışmaya UÖMO Proje Danışman öğretmeni Talha Kılıç eşliğinde katılan, altın madalyayı UÖMO’ya ve Türkiye’ye kazandıran gençler New York Suny Oswego Üniversitesi'nden burs kazandılar.

Yıl boyunca fen projelerine ilgi duyan öğrencileri ile farklı  projeler üzerinde çalışan UÖMO Proje Danışmanı Talha Kılıç “Bu yıl fen alanında on öğrencimle  beş ayrı proje üzerinde çalıştık. Bu projelerin bazıları da ulusal yarışmalarda ödüller kazandı. Fen Bilimi kategorisinde 51 ülke ve 35 eyaletten 427 projenin başvurduğu ve 188 projenin ön elemeyi geçtiği 'Genius Olimpiyatları’nda öğrencilerimin deniz suyundan, tatlı su üretmeyi hedefleyen projeleri büyük ilgi gördü. Altı kişilik Amerikalı profesör ve doçentlerden oluşan jüri, projenin yanı sıra öğrencilerimin sunum becerileri ve İngilizcelerinden de çok etkilendi,” diyerek altın madalyayı UÖMO ve Türkiye’ye kazandırdıkları için büyük gurur duyduğunu belirtti.