Büyükelçi Tezgör Türkiye’deki Holokost eğitimini Avrupa’ya anlattı

Holokost konusunda uluslararası eğitim ve işbirliği çalışma grubu ITF yıllık toplantısını geçtiğimiz hafta Belçika’da gerçekleştirdi. Toplantıya katılan MEB yetkilileri ile Türk Musevi Cemaati temsilcilerinin oluşturduğu Türk heyetinin başkanlığını Büyükelçi Ertan Tezgör yaptı

Toplum
9 Temmuz 2012 Pazartesi

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükelçi Tezgör, Türkiye’nin Holokost eğitimi konusunda yaptığı çalışmaları dile getirdi. Uluslararası Holokost Anma Günü ile bağlantılı olarak Neve Şalom Sinagogunda resmi katılımla tören düzenlenmesi, eşzamanlı olarak Claude Lanzmann’ın ünlü Shoah belgeselinin ilk kez devlet televizyonunda gösterilmesi, Holokost eğitimi konularında MEB ve YÖK ile ortaklaşa bir çalışma grubunun kurulması Tezgör’ün konuşmasının öne çıkan noktaları oldu.

YAD VAŞEM’DE TÜRK DELEGASYONU

  Büyükelçi ayrıca ABD, Kanada ve Fransa’daki Yahudi çatı kuruluşlarıyla yapılan temaslar ve Yad Vaşem Müzesindeki Holokost eğitimi konusundaki konferansa, MEB ve akademisyenlerden oluşan bir heyetle gerçekleştirilen katılım konusunda bilgi verdi. Konuşmasının sonunda Büyükelçi Tezgör örgütün, ITF bölgesi ve ötesinde artmakta olan antisemitizm ve İslamafobi konularını ele almasını önerdi, ayrıca Holokost konusunda farklı ülkelerde yaşayan Musevi cemaatlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanılmasının öneminin altını çizdi.