Yine sünnetimize dokundular

Almanya’da Köln Eyalet Mahkemesinin aldığı kararla sünnet, ‘adam yaralama suçu’ kapsamına girdi. Büyük tepki gören sünnet yasağı Yahudi ve Müslüman toplumlarını bir araya getirdi

Dünya
9 Temmuz 2012 Pazartesi

KÖLN’de Müslüman bir çocuğun sünnet olduktan iki gün sonra kanama ile hastaneye getirilmesi sonucu Köln Savcılığınca sünnet yapan doktora yaralama suçuyla dava açıldı. Dava sonucu mahkeme sünnetin ceza gerektirdiği kararını aldı.

HASTANELER SÜNNETİ DURDURDU

KARARIN alınmasıyla çocuklara sünnet hizmeti veren Türk ve Alman doktorların yanı sıra Yahudi hastaneleri de sünnet hizmetlerini durdurdu. Berlin’deki Yahudi hastanesinin başhekimi Kristof Graf, cerrahların artık sünnet için hukuki özgürlük ortamı bulamadıklarını ifade etti.

KARARA TEPKİLER

ALMANYA Yahudi Cemaati Başkanı Dieter Graumann sünnetin binlerce yıldır dinin değişmez bir parçası olduğunu hatırlatarak kararı dini özgürlükleri kısıtlayan eşi benzeri olmayan bir müdahale olarak nitelerken karara Federal Meclisin el koymasını talep etti. Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi yasağa ‘vahim bir müdahale’ olarak tepki verirken dini uygulamaların suç olmayacağını kararın Anayasa Mahkemesinden döneceğini umduğunu ifade etti. Karara Hıristiyanlardan da büyük tepki geliyor.

haberin devamı