Netanyahu: “Ortadoğu’da savaş bu yüzyılın sonunda bitecek”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs’te 19-21 Haziran tarihleri arasında 4.sü gerçekleşen Başkanlık Konferansında yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da düşmanlıkların 21.yüzyılın sonunda biteceğini söyledi.

Dünya
22 Haziran 2012 Cuma

Başkanlık Konferansına ayağındaki alçıdan dolayı, video konferans aracılığı ile katılan Netanyahu, İsrail’in nüfusuna göre dünyada en çok icat yapan ülke olduğunu belirterek, gelişen teknolojik haberleşme cihazlarının Arap gençliğinin elinde arttıkça barışa giden yolda mesafe kat edileceğine dikkat çekti.

Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: “Asıl önemli soru: Biz bu ‘özgürlüğün cihazlarını’ onların kullanımına ne kadar hızlı sunabiliriz? Eğer bunu başarabilirsek, evet Ortadoğu’da da barış olacaktır.”

3 gün süren 2012 Başkanlık Konferansında ekonomik konulardan gelişen teknolojiye,  güvenlikten siyasete birçok konu konuşuldu.

Konferansın açılış ve kapanış konuşmalarını İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres yaptı.

Peres kapanış konuşmasında şöyle dedi: “Bu toplantının amacı İsrail’in gelecekte siyaseten daha az hata yapmasını sağlamak olarak özetlenebilir.

Biz küreselleşen dünyanın bugünkü sorunlarını daha iyi analiz etmek için buradayız.

İsrail teknolojide ve siyaset dünyasında meydana gelen değişimlerin ne kadar farkında olursa gelecek için dersine o kadar çalışmış olacaktır.”