İsrail RIO+20’de dikkat çekiyor

İsrail, 20-22 Haziran tarihlerinde Rio de Janeiro’da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesine büyük önem veriyor

Dünya
22 Haziran 2012 Cuma

İsrail’in Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesine ilk kez bu kadar etkili katılım göstermesi, ülkenin sürdürülebilir gelişmeler konusunda gerek içeride gerek uluslararası arenada ne kadar iddialı olduğunu belli ediyor. İsrail’in su, tarım, yiyecek üretimi, ağaçlandırma, çölleşme gibi alanlarda sürdürülebilirlik konusundaki uzmanlığı ve engin bilgisi tüm dünyada biliniyor. Bu konuların hepsi ve daha fazlası Rio de Janeiro’da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde ele alınacak. Zirveye tüm dünyadan yaklaşık 130 liderin ve toplamda 50.000 kişinin katılması bekleniyor.

Konferanslarda ‘Yeşil ekonomi’ ana başlığı altında, enerji, su, yiyecek, şehirler, yeşil iş alanları, okyanuslar ve doğal afetler özellikle göz önüne alınarak gelişmekte olan ülkelerde yoksulluğun yok edilmesine dikkat çekilecek.

BM Genel Sekreteri Yardımcısı Sha Zukang, İsrail’i ziyaretinde yaptığı görüşmeler sonrasında, İsrail’in yeşil teknoloji alanında tüm dünyaya katkılarından bahsetmiş ve Rio’daki zirveye katılarak bu konudaki deneyim ve uzmanlığını paylaşmasını istemişti.