Moşe Korodo plaket ile onurlandırıldı

Uzun yıllardır Adana Cemaatinin dini liderliğini büyük bir özveri ile sürdüren Moşe Korodo’ya Hahambaşılık’ta düzenlenen törende bir teşekkür plaketi sunuldu

Toplum
8 Haziran 2012 Cuma

40 seneyi aşkın bir süredir Adana Cemaatinin dini liderliğini sürdüren Moşe Korodo cemaate yaptığı hizmetlerden dolayı 4 Haziran Pazartesi günü Hahambaşılıkta düzenlenen bir tören ile onurlandırıldı. Tören öncesinde Or-Ahayim Hastanesi’nde gerçekleşen öğle yemeğine katılanlar oldukça duygusal anlar yaşadılar. Korodo kendisine büyük bir sürpriz olduğunu söylediği günde duygularını “Çok heyecanlıyım. Bugüne kadar verdiğim müddetçe hep memnun oldum. Hiçbir zaman karşılık beklemedim. Ancak bugün burada benim için hazırlanılanlar ve söylenilenler beni çok mutlu etti. Tanrıma bana bugünleri gösterdiği için binlerce teşekkür ederim” sözleriyle dile getirdi.

Ardından akşamüstü Hahambaşılık Binası’na geçildi. Törende Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Sami Herman, Adana Cemaat Başkanı Vitali Meşulam ve Adana Cemaati üyelerinin bir kısmı hazır bulundular. Korodo’ya plaketini Hahambaşı Rav İsak Haleva ve  Cemaat Başkanı Herman minnetlerini bildirerek sundular. Daha sonra Vitali Meşulam, Moşe Korodo hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “O bizim Musa Ağabeyimizdir. Kendisi İzmir’de dini eğitim aldıktan sonra Adana’ya gelmiş ve 40 senedir cemaatimizin dini liderliğini gönüllü olarak büyük bir özveri ile yürütmektedir. Vefakâr, yüce gönüllü ve çok değerli bir kişidir.”