Zamabe Çocukları: Hayat boyu süren tek meslek ANNELİK

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
25 Mayıs 2012 Cuma

Lütfen sevgili babalar, kızmayın bana bu yazımı okurken, ancak sizin de anneleriniz var ve biliyorsunuz ki yerleri doldurulamaz. Çünkü ‘Anneler Başkadır!’ Daha doğmadan oluşan hem fiziksel, hem ruhsal bir bağ var o minicik bedene ve kalbe uzanan. Kimi zaman aşırı korumacılık ve kaygı, kimi zaman gurur veya kızgınlık, kimi zaman bıkkınlık, bazen ise sadece bir bakış, bir dokunuşla veya bir öpücük ile ortaya çıkar anneliğimiz. Küçüklüğümüzde bize öğretilenlerle doğrularımızı oluşturup yeni bir öğreti yaratmaya çabalasak da, o minik yüzler her an bizlere ‘yeni doğrularımızı’ öğretirler. Onlar bu dünyaya, bizim mentorlarımız olarak gelirler. Fiziksel boyutta, hayatı onlara biz öğretiyor gibi gözüksek de, gerçekte onlar ruhsal anlamda dersler vermek için girerler yaşamımıza.

Malesef ki bir okulu yok bu anneliğin. Tek yolu tecrübe etmek! Yapmamız gereken, dinlemek o minik dudaklardan çıkanları, okumak yüzlerinde ki ifadeyi, duymak kalplerinden geçenleri ve hissetmek o saf ve temiz sevgilerini. Mümkün olduğunca zaman ayırmak, paylaşmaya, yaşamaya, onları doyasıya koklamaya, kaybolmamaları için sınırları belirlemek, sımsıkı sarmak korkuları geçene kadar, sabır etmek tüm tekrarlarına, meraklarını gidermek ve yollarına ışık tutmak. İşte tüm bunları sevgi ile yaptığımız sürece kaç gün, kaç saat, nerede ve nasıl beraber olduğumuzun bir önemi kalmıyor. Çünkü onlara ihtiyaçları olanı vermiş oluyoruz.

Onları kucağımızda taşımaktansa, gidecekleri adreslerin yolunu tarif edebilmeliyiz. İşte işin püf noktası burada yatıyor. Bizim için zor olan, hele en çok Yahudi anneleri için zor olan! Çünkü biz Yahudi annelerinin görevi çok kutsaldır. Tora böyle önemli bir görevi bize vermiştir ve demiştir ki anneden geçer dininiz, kimliğiniz.  Ve Tanrı On Emir’de “Anneni babanı sayacaksın” demiş. Bu yüzden sevgi ile kucaklayalım onları, çocuklarımıza vermek istediğimiz herşeyi ve hissettiğimiz duyguların tümünü, zamanında onların da bize vermek istediklerini hatırlayalım.  Tadını çıkaralım her günün, Anneler Günü olmasını beklemeden sarılalım onlara, Babalar Günü olmasını beklemeden ziyaret edelim onları ve paylaşalım güzel anıları. Çünkü bir zaman sonra geriye kalan bir tek hatıralar oluyor hafızamızda. Gelin biz de anılarımızla zengin olalım...

Tüm annelerin geçmiş Anneler Gününü kalpten kutlarım.

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın...

Disney’in sihirli ekranıyla herkes Mickey ve Minnie ile dans ediyor

Trump Towers Minimall’da kurulan ‘Disney’in Sihirli Ekranı’, çocukları hayranı oldukları Mickey, Minnie, Donald ve Goofy gibi Disney karakterleriyle buluşturuyor.

Büyük küçük herkesin, özel çekilmiş video ve kamera efektleriyle  ‘Sihirli Ekran’da belirdiği ve Disney karakterleriyle dans edip eğlendiği bu keyifli etkinlik 27 Mayıs’a kadar Trump Towers Minimall’da devam edecek…

Pepee Konseri: 10 Haziran saat 15.00’te Arena Kuruçeşme’de (Bilgi için biletix).

Red Kit İstanbul’da: Çizgi roman atölyesi ve yaratıcı drama ile okuma atölyesi. Yapı Kredi Kültür Merkezinde (0212 334 99 00) 10 Mayıs-17 Haziran arası devam ediyor.

Yeni bir kitaplık konsepti doğdu...

Cafe Nero’yu bir ziyaret edin ve Tırtıl Kids’in mini kitaplıklarında çocuğunuz hem eğlenir hem de kitaplarla zaman geçirirken sizde keyifle kahvenizi yudumlayıp arkadaşlarınızla sohbetinizi edebilirsiniz artık! (Caddebostan ve Trump Tower’da)

Smart Kids artık Trump Towers’da   Mini-Mall  Atölyede, çocuklara binbir çeşit imkanlar sunuyor....

• Lego Proje Atölyesi

• Robotik Atölyesi

• Deney Atölyesi

• Ice Skate

• Mini-Mall Atölye

• Wii Platformu

 

Yaz tatili yakında, peki bu yaz siz nereye?

Bu yaz ailece gidebileceğiniz birkaç tatil alternatifi....

Haydi sıradan programları iptal edelim, gelin (eğer çocuklarınız da isterse) Türkiye’mizi gezelim, görelim....

 

• Yazın sıcaklarından kaçmak için Karadeniz turları...

 

• Şehrin gürültüsünden, teknolojinin zararlarından kaçmak ve özümüze, doğa ya dönmek için Ayvalık kıyıları...

• Ciğerlerimizi temizlemek için daha fazla oksijeni en çok Kaz Dağlarında bulabilirsiniz...

 •  Klasik çocuk tatillerinde ısrarcı iseniz;

Antalya kıyıları...

Fethiye – Ölü Deniz tarafları ideal tatil köylerini ziyaret edebilirsiniz.

 

EĞİTİM

Aquababies.... Double Tree by Hilton İstanbul ve Movenpick Hotel İstanbul’un havuzlarında başladı. Aquababies Programı, çocukların yüzme eğitimlerinin temelini oluştururken ebevyn ve bebek arasındaki ilişkiyi de güçlendirmeyi hedefliyor. 

(www.aquababies-tr.com)

 

Kitap Kurdu

Zac Power 19 Korkunç Plan (Ceretta Kitap)

Okuyabiliyorum! Birlikte ilk okuma: Bisküvi oynamak istiyor. (Pegasus Yayınları)

İlk okuma: Kediler (Tübitak)

Okulla Nasıl Baş Etsem? (Can Yayınları)

Masal içinde Masal... (Can Çocuk)

 

Beyaz Perdeden

Seçmeler

İkizler Firarda: Bir Türk komedi- aile filmi olan İkizler Firarda, 11 Mayıs’tan itibaren sinemalarda.

Güzel Ve Çirkin: 18 Mayıs’ta vizyonda.