Batya Kebudi’nin tasarımları ´Florence Design Week´de

Yaşam
25 Mayıs 2012 Cuma

Özgün tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren Batya Kebudi 22-27 Mayıs tarihleri arasında Floransa - Corso Tintori 21’de düzenlenen karma çağdaş sanat sergisine katılıyor.

Sergi, Marco Testa’nın küratörlüğünde, Aslı Bıçakcı’nın işbirliği ile Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Varlıkları Bakanlığı’nın katkıları, Floransa Valiliği, Floransa Belediyesi ve Toscana Bölge İdaresi’nin sponsorluğu ile düzenleniyor.

Florence Design Week / Floransa Tasarım Haftası kapsamında 1. ‘8MANI Project’ (Ottomani Projesi) sergisinin açılışı 22 Mayıs Salı günü üçüncü Palazzo Bombicci Strozzi Sarayında gerçekleşti. Bu projenin amacı İtalya’da gelişmekte olan Türk kültürünü ve Türklerin sanatsal ifadelerini desteklemek.

8MANI projesi, kendi geçmişinin ve kendi tarihinin bilincinde olan ve bunları ‘Connecting Time’ temalı uluslararası Florence Design Week festivali bağlamında çağdaş biçim ve dillerde sunabilen Türk sanatını destekleyici bir proje.

Dijital grafik, resim, mücevher, seramik, kurulum ve video çalışmaları ile Türk kültürünü tanıtan sanatçılar arasından İsmail Acar, Faruk Bil, Nur Gökbulut, Cemile Kaptan, Batya Kebudi, Yasemin Lümalı, İrem Senemoğlu ve Seray Vural, 8MANI projesine seçilen sanatçılar olarak Floransa’ya davet edildiler.