Ressam Terry Katalan Barselona Üniversitesinde sergiye katıldı

Türkiye’nin İspanya Başkonsolosluğu Barselona’nın en eski üniversitelerinden biri olan Universidad de Barcelona’da, Türk sanatçılarının yer aldığı bir kültür şöleni gerçekleştirdi. Söz konusu şölene Ressam Terry Katalan on beş yağlı boya tablosu ile katıldı

Toplum
25 Mayıs 2012 Cuma

Kültür şölenine Katalan’ın yanı sıra piyanist Ezgi Kelleözü, viyolonist Dr. Emre Türkili ve heykeltıraş Brigitte Akant, on bronz heykel ile iştirak etti. Barselona’da oldukça ses getiren bu kültür şenliğine, 250 kişiye yakın bir katılım oldu. Üniversite rektörü Lourdes Cirlot, Barselona’da bulunan diğer yabancı misyon temsilcileri, diplomatlar, sanatçı ve sanatseverlerin yanı sıra bölgede yaşayan Türkler de bulunduğu etkinliğe takip edenler arasındaydı. 

Etkinliğin açılışı üniversitenin tarihi salonunda ve galerisinde klasik müzik konseri ile gerçekleşti. Açılışta Barselona Türk Başkonsolosu Haldun Koç’un 19 Mayıs gibi anlamlı bir günün öncesinde hayata geçirilen kültür şöleni hakkında bir konuşma yaptı. Ardından piyanist Kelleözü ve viyolonist Dr Türkili’nin eserleri büyük beğeni ile dinlendi. Rektör Lourdes Cirlot’un sanatçılara şeref diplomalarını dağıtmasının ardından ressam Terry Katalan ve heykeltıraş Brigitte Akant eserlerini tanıtan birer konuşma gerçekleştirdiler. Sergi ziyaretçiler tarafından büyük beğeni ile gezildi ve kültür şöleni verilen kokteyl ile son buldu.