Öğrencilere Yardım Derneği Başkan Rodrigue’i onurlandırdı

Öğrencilere Yardım Derneği (Mişne Tora) 9 Mayıs Çarşamba gecesi Neve Şalom Kültür Merkezinde görkemli bir onurlandırma toplantısı geçekleştirdi

Toplum
25 Mayıs 2012 Cuma

Yaklaşık 140 kişinin katıldığı yemek ve üç kişilik bir orkestranın müziği ile renk kattığı toplantı Başkan Mişel Kalma’nın derneğin son yıllarda kaydettiği başarılı aşamaların ve gönüllülerinin özverili çalışmalarını betimleyen konuşması ile açıldı. Başkan geçmiş dönemde dört yıl boyunca yoğun bir uğraşı vermiş olan eski Başkan Roni Rodrigue’i özellikle derneğin sahiplendiği modern masapan üretim tesisinin oluşturulmasında gösterdiği gayretten ötürü överek kendisine yönetim kurulunun plaketini armağan etti. Ardından Cemaat Kurumlar Masası Başkanı Çetin Erbeş, Rodrigue’ye ÖYD’nin plaketini sundu. Daha sonra söz alan Derneğin Manevi Destek Komisyonu Başkanı Şeyla Berk, ÖYD’nin 66 gönüllüsüne plaketlerini takdim ederek başkanla beraber kendilerini kutladı.

Bu törenin ardından Cemaat Başkanı Sami Herman cemaatin en eski kurumlarından biri olan Mişne Tora’nın başarılarını kutladı ve ayrıca cemaatle ilgili bazı etkinlikler hakkında bilgi verdi. Sami Herman, Roni Rodrigue’yi de kutlayarak cemaatin bir takdir anısı olarak bir yağlıboya tablo hediye etti.

Son olarak söz alan Hahambaşı Rav İsak Haleva, Mişne Tora’nın yüzyılı aşkın bir süreden beri sayısız muhtaç öğrenciye eğitim katkısı sunan seçkin bir dernek olduğunu vurgulayarak eski Başkan Roni Rodrigue’nin çalışmalarına da değindi ve başkan olmanın zorluğuna dikkat çekti. Ardından tüm gönüllülere teşekkür etti.

Eski dostlarıyla beraber olmanın mutluluğunu ve onurlandırılmanın gururunu yaşayan davetliler toplantıyı düzenlemek için büyük bir özveri gösteren Hanımlar Kolu Başkanı Janet Polikar ve diğer ilgili dernek yöneticilerine de teşekkür ettiler.