‘2012 UÖMO Sanat Gösterileri’ alkışlarla devam ediyor

Konserler, tiyatrolar, müzik şölenleri, İngilizce şovlarla izleyiciyle buluşan UÖMO öğrencilerinin performansları büyük beğeni topluyor

Toplum
25 Mayıs 2012 Cuma

Nisan ayında  Powerturk sponsorluğunda UÖMO Lise Öğrenci Birliği’nin organize ettiği  Gripin & Model Konseri ile başlayan ‘2012 UÖMO Sanat Gösterileri’ alkışlarla devam ediyor. 306 gencin katılımıyla gerçekleşen geleneksel konserin ardından, müzik haftasında öğrencilerden oluşan iki rock ve Turkuaz Grubu üyeleri öğrencilere keyifli saatler yaşattı. Keman, arp, piyano, çello vb. gibi müzik aletlerini çalan ve yıl boyunca eğitimini alan öğrenciler, mayıs ayının son haftasında gerçekleşecek ‘UÖMO Bernar Nahum Sanat Festivali’nde geniş bir seyirci kitlesine sunumlarını yapmak için hazırlanıyorlar. Festivale katılan konuklar,  İstanbul’un seçkin okullarının katıldığı ve UÖMO’nun 14 yıldır ev sahipliğini yaptığı ‘İstinye Park Çocuk Sergisi’nde sergilenen sanatsal aktiviteleri, farklı konseptlerde tasarlanan ojeleri ve seramiklerden oluşan sergiyi gezme fırsatını da bulabilecekler.

Anaokulu Öğrencilerinin bu yıl bir ilke imza atarak İngilizce sahneledikleri ve UÖMO Drama Öğretmeni Berrin Politi  Debayar ve Anaokulu ESL ( English As a Second Language) Koordinatörü Deborah Bilgil’in kaleme aldığı  ‘Toy Story’ adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı. İlköğretim öğrencileri İzzet Bana yönetiminde ‘Ulus’tan Broadway’e - Damdaki Kemancı’ müzikalini, İngilizce öğretmeni Sibel Eskinazi ile ‘New Patches for Old’, ‘King’s Secret’ skeçlerini, drama öğretmeni Ümit Karaarslan ile ‘La Fontaine Yalan Söyledi’ tiyatro oyunlarını sahnelediler. UÖMO’da tiyatro gösterileri, Haziran ayının ilk haftasında iki gece olarak sahnelenecek ‘Fame Müzikali’ ile son bulacak. Lise İngilizce Drama Kulübü öğrencileri, müzikal severlere bu muhteşem gösteriyi kaçırmamalarını tavsiye ediyor.