‘YOEL BAR-MİTSVA CLUB’ BİRİNCİ YILSONU TÖRENİ : Ergenliğe bir adım daha...

Toplum
25 Mayıs 2012 Cuma

Bar-Mitsva eğitiminde birinci dönemlerini tamamlayan 2000 yılı doğumlu Yoel Bar-Mitsva Club (BMC) çocukları 20 Mayıs Pazar günü Ulus Özel Musevi Okulu Amram Oditoryumunda aileleri ile birlikte bir araya geldiler.

Davetliler salona girerken çocukların yıl boyunca yaptıkları faaliyetlerden kesitler ekrana yansıtıldı. 

Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Sami Herman ve Neve Şalom Vakfı Başkanı Daryo Katalan,  Caddebostan Talmud Tora Başkanı İzak Babat ve HEGKOM Yönetim Kurulu Başkanı Hayim Yanarocak’ı ve üyelerinin de katıldığı bu törenin sunuculuğunu Talmud Tora gençlerinden Semih Yasavul yaptı.

Törende HEGKOM Başkanı Yanarocak ve Cemaat Başkanı Herman birer konuşma yaptılar. Hahambaşı Rav Haleva ise  Bar-Mitsva adaylarına hayır duasında bulundu. Asya yakası BMC sorumlusu Rav İzak Peres de söz alarak güzel bir hikaye ile süslediği kısa bir konuşma yaptı.

BMC’e adını veren, 2003 yılında yapılan terör saldırısında Şişli Sinagogunda genç yaşta aramızdan ayrılan Yoel Kohen Ülçer’in annesi Rozi Ülçer söz alarak Bar-Mitsva adaylarına hitap etti.

Ardından Yoel Bar-Mitsva Club tişörtlerini giyen çocuklar, yıl boyu edindikleri bilgilerden derlenen bilgi yarışmasının ilk eleme turuna geçildi. Dörder kişilik gruplar halinde yarışan çocuklara sorular BMC Sorumlu Koordinatörü Rav İzak Alaluf tarafından yöneltildi.  Sona kalan dört grup finalde yarışmaya hak kazandılar. Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm çocuklara, aldıkları derecelere göre, Tefilin, yün, Tallet, İpek Tallet, Roş Aşana-Kipur-Şaloş Regalim (Mahzor) seti ve değişik kitaplar hediye edildi.

Bu yıl çocukların katıldıkları faaliyetlerde kendi harçlıklarından topladıkları Sedaka’yı İYD’ye vereceklerini duyurdular.

BMC Koordinatör Yardımcısı İzzet Barokas, yıl boyunca sanal ortamda yapılan yarışmada ilk üçe giren çocukların isimlerini duyurdu ve ödülleri, Tefilin Mahzor ve Pirke Avot kitaplarını kendilerine verdi.

Çocuklara yönelik faaliyetler gerçekleştiren Talmud Tora, DYD ve  GKD gençleri konuklara kurumlarını tanıttılar.

Tören sonunda her çocuğa Bar-Mitsva töreninde okuyacakları duaları hazırlarken kullanacakları Sidur (Tefila Kitabı) Neve Şalom Vakfının hediyesi Tallet ve Leyla & Dt Sinto Levi’nin hediyesi Tefilin kitabı hediye edildi.Sertifika dağıtımının ardından gençler ve çocuklar hep birlikte pasta kestiler. 

Bu yıl Yoel Bar-Mitsva Club ile beraber faaliyetlerini sürdüren ve 3 Haziran 2012’de toplu Bat-Mitsva törenini yapacak olan ‘Annette Bat-Mitsva’ Club kızları arkadaşlarının heyecanına oditoryumun balkonundan eşlik ettiler.

Tören, okulun kantin katında yapılan kokteyl ile sona erdi.