Başbakan Erdoğan: “Tek din, dil sürçmesidir”

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni anayasa süreciyle ilgili açıklamasında kullandığı ve kamuoyunda geniş yer bulan ´´tek din´´ ifadesine ilişkin olarak “dil sürçmesidir” dedi.

Toplum
10 Mayıs 2012 Perşembe

Başbakan Erdoğan İtalya ziyareti dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda yeni anayasa süreciyle ilgili açıklamasında kullandığı ''tek din'' ifadesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

''O gün orada 'tek vatan' yerine tek dini söylemiş oldum. Bu bir dil sürçmesidir. Bunu farklı yere çekmelerine gerek yok, çünkü bunların bu şekilde bizim bunu nasıl söylediğimiz zaten partinin kuruluşundan bu yana bellidir.'' 

Başbakan Erdoğan, sözlerinde tam olarak şu ifadeleri kullandı:

''Orada, bizim Genel Merkez Gençlik Kollarımızın kongresinde bu oldu ve bir gün önce de oldu. Bir dil sürçmesidir ve eleştiriyi yapanlar haklıdır. Bizim bu ifadelerimizin temeli aslında Afyon'da başlamıştır, bugüne kadar gelmiştir ve bunu Türkiye'nin her yerinde benim söylediğim dört başlıktır. Bunun bir tanesi biliyorsunuz tek millettir, ikincisi tek bayraktır, tek vatandır, tek devlettir. O gün orada 'tek vatan' yerine tek dini söylemiş oldum. Bu bir dil sürçmesidir. Bunu farklı yere çekmelerine gerek yok, çünkü bunların bu şekilde bizim bunu nasıl söylediğimiz zaten partinin kuruluşundan bu yana bellidir ve onu ben böylece düzeltmiş olayım. İşin aslı budur.”

Bu haber Şalom gazetesş tarafından derlenmiştir