Aziz Yıldırım salonu terk etti!

Şike davasının pazartesi günkü duruşmasında Cihan Oskay adlı tanık dinlenirken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım salonu terk etti

Spor
3 Mayıs 2012 Perşembe

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tanık sıfatıyla kürsüye çağrılan Ömer Bedük, Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) avukat ve hukuk müşaviri olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

‘’Futbolcu menajerlik sınavı yapılacaktı. Soruların gelmesiyle ilgili FİFA’ya bir faks numarası bildirildiği söylendi. Soruların sadece faks ile geleceği söylendi. Sorular geldi tercümeye gönderildi. Sorular kasaya kilitlenerek sınav saati beklendi. Sınavdan sonra kopya çekildiği bilgisi geldi. Sınav evrakları bunun için tekrar değerlendirildi. Birbiriyle benzeşen ya da üzerinde hiçbir işlem yapılmayan kağıtların olduğu belirlendi. Bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Sınavdan bir gün sonra FİFA’nın postayla da soruları gönderdiği ortaya çıktı. Bize sadece faks ile gönderileceği söylenen soruların nasıl oldu da postayla gönderildiğine şaşırdık. Postanın arkasına da ‘Evrak dağıtımdan geçti’ diye ibare düşülmüş, yani postanın açıldığını düşünüyoruz.’’

Tanık olarak dinlenen futbolcu Can Arat, Ercan Saatçi ile ilgili görüşmesindeki ‘’Alex’e vurdurduk yine, vurdurmasaydık sıkıntıya girebilirdik’’ şeklindeki telefon konuşması için, ‘’Ben İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusuyum. Ercan Ağabey’in Fenerbahçeli olduğunu bildiğim için, ‘vurdurmasaydık kazanabilirdik, ya da berabere kalabilirdik’, ‘sıkıntı’ dediğim budur’’ diye konuştu.

Maçlardan önce gelen telefonları neden açmadığına dair Mahkeme Başkanı Ekinci’nin sorusuna Arat, ‘’Kim olursa olsun, maçlardan önce gelen telefonları konsantrem bozulmasın diye açmıyorum’’ dedi.

Mahkeme Başkanı’nın, ‘’Cemil Turan maçtan önce seni aradı neden açmadın, açsaydın ne teklif edecekti?’’ sorusuna da Arat, ‘’Maçlardan önce telefon açmıyorum. O benim kendi kuruntum. Maç konuşması olmasın diye, ama sonucunda ne bir teklif vardır, ne de bir teklif kabul etmişimdir’’ ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım’ın söz alarak, ‘’Can, Fenerbahçe’de kendi kalene gol attın mı?’’ sorusuna Arat, ‘’3-4 yıl oldu. Evet, bir hata sonucu kendi kaleme gol attım’’ derken, Aziz Yıldırım’ın devamındaki ‘’Senden başka kendi kalesine gol atan oldu mu?’’ sorusuna da Arat, ‘’Oldu, Edu da kendi kalesine attı’’ cevabını verdi.

Tanık Batur Altıparmak da ifadesinde, Aziz Yıldırım’ın kendisine Karabükspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili ciddi teşvik duyumları aldıklarını söylediğini ve kendisinden futbolcu İlhan Parlak ile konuşmasını istediğini anlatarak, ‘’ ‘İlhan nasıl durumlar’ dedim. ‘Ağabey burada durum karışık, başkan hepimizi topladı. (Teşvik duyarsam hepinizin futbol hayatını bitiririm)’ dedi’’ şeklinde konuştu.

TANIK CİHAN OSKAY

Altıparmak’ın ifadesinin ardından duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci’nin tanık olarak Cihan Oskay’ı dinleyeceğini söylemesi üzerine söz alan Aziz Yıldırım, ‘’Biz şike suçu için mi buradayız, yoksa hapse atılmak için mi?’’ diye konuştu.

Yıldırım’ın avukatları da Yıldırım ile tanık Cihan Oskay arasında bir husumet olduğunu ve tanığın cinayetten dolayı hükümlü olduğunu belirterek, tanığın dinlenilmesinden vazgeçilmesini talep etti. Bunun üzerine ‘’oturun’’ diyerek tepki gösteren Mahkeme Başkanı Ekinci, Oskay’ı kürsüye çağırdı.

Burada söz alan Oskay, yiyecek ve içecek sektöründe çalıştığını ve gazeteci olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Benim bilgilerim şike ve teşvik ile ilgilidir. Sayın Başkanın Fenerbahçe Kulübü’nden tanıyorum. Spor yazarlığı da yaptım. Bülent İşcan’ı da kulüpten tanıyorum. Tamer Yelkovan’ı şike olaylarından dolayı tanıyorum. 2002 yılında ben de bu suçu Aziz Yıldırım’ın talimatıyla işledim. Önceki ifadelerimde de belirtmiştim. Burada Fenerbahçe’yi itham etmek için değil, bu şike suçunun bizzat Aziz Yıldırım tarafından yapıldığını belirtmek için tanıklık yapıyorum’’ diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM SALONU

TERK ETTİ

Oskay, geçmiş yıllarda oynan Samsunspor-Fenerbahçe maçında şike yapıldığını, Trabzonspor-Galatasaray maçında da teşvik alındığını iddia etti.

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım’ın bu ifadelere karşı konuşmak istemesine mahkeme başkanının izin vermemesi üzerine Yıldırım’ın avukatları da söz istedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci’nin araya girerek, ‘’Söz vermeden dışarı atacağım’’ demesi üzerine sinirlendiği gözlenen Yıldırım, ‘’Bu meczubu mu dinleyeceğiz?’’ diyerek duruşma salonunu terk etti. Ekinci, bazı sanıkların da duruşma salonu terk etmesi üzerine, ‘’Dışarı çıkan sanıkların isimlerini tespit edin. Herkes haddini bilecek’’ şeklinde talimat verdi.