Yahudi Ajansı CFO’su görevinden çekildi

Dünya
3 Mayıs 2012 Perşembe

Yahudi Ajansı Mali İşler Sorumlusu (CFO) Yaron Neudorfer’in görevinden istifa etmesi, örgütün mali sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, sahne arkasında büyük bir kargaşa yaşandığına dair spekülasyonlara yol açtı.

Geçen ay istifasını açıklayan Yaron Neudorfer’in, bu ay içinde görevini bırakması bekleniyor. Neudorfer’in ani istifa kararı ve yerine atanacak bir CFO’nun henüz açıklanmamış olması, küresel aliya ve Yahudi eğitimini organize eden en büyük örgüt ile ilgili bir takım iddiaların ortaya atılmasına sebep oldu. Yaron Neudorfer’in istifaya zorlanmış olması, iddialar arasında.

CFO olarak görev yaptığı dönemde Neudorfer, bütçe kesintileri, işten çıkarmalar ve yeniden yapılanma ile ilgili birçok karar yönetti. Aldığı tüm kararlar, bağışlardaki düşüş ve küresel krizin üstesinden gelmek için bitmez tükenmez bir çabanın parçası oldu.

Neudorfer’in ayrılışının ardından bir kaos dönemi yaşanacağını öngören emekli bir yetkili, “O bütün para giriş çıkışlarını ve stratejik planları bilen biriydi. Bu kadar kısa sürede onun yerini alabilecek kimse yok,” açıklamasında bulundu. Bütçe departmanı ve kurumun iki numaralı ismi Uri Yisraeli de örgütten ayrılacağını açıkladı.