Batya Kebudi ve Sabrina Fresko İKSV 40. Yıl Özel Koleksiyonu’nda

Şişhane İKSV binasında bulunan tasarım mağazası, İKSV’nin 40. yılını özel bir koleksiyon ile kutluyor. Koleksiyona katkıda bulunan tasarımcıların arasında takı sanatçıları Batya Kebudi ile Sabrina Fresko da yer alıyor Tasarımcılar ve sanatçılar İKSV için tasarladı ve İKSV’yi anlattı

24 Nisan 2012 Salı

20’ye yakın tasarımcı ve sanatçının bir araya gelerek hazırladığı

bu koleksiyon, 12 Nisan Perşembe akşamı mağazada gerçekleştirilen özel bir davetle tanıtıldı. Maison Frainçaise dergisinin işbirliğiyle düzenlenen davete, koleksiyonu hazırlayan tasarımcılar ile sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

İKSV Tasarım Mağazası’nın, “Sizin için İKSV’nin taşıdığı anlamı bir ürüne dönüştürseniz bu ne olurdu?” sorusunu tasarımcı ve sanatçılar, çalıştıkları alanlar dâhilinde 40. yıla özgü, özel ürünler tasarlayarak yanıtladı. Bu ürünler, çağdaş ve renkli temaların yanı sıra dijital sanatlar ve modada trend  renk olan ‘kuzeyin neon ışıkları’ ile bir araya getirildi.

İKSV Tasarım Mağazası 40. Yıl Özel Koleksiyonu’nda Toz Design Leyla Taranto, Ela Cindoruk & Nazan Pak, Aida Pekin, Aslı Girgin, Örge Tulga takıları, İnci Balaban Utopist ipek tunik ve çantaları, Tulya Madra 40. yıl özel fincan koleksiyonu, Asanni’den cam kâğıt ağrlıkları, Camekân’ın İKSV seyircisini yorumladığı cam heykelleri, Zeynep Balaban’ın çantaları, Ya da Tasarım’ın şeffaf defterleri, Selin Sarpkan renkli kâğıt pano tasarımları, Deniz Toraman porselen panosu, Omletİstanbul renkli pleksi çay tabakları, Dört İstanbul Reyhan Karacadağ festivaller panosu ve Oya Erol’un magnet ile bardakaltları yer alıyor.

İKSV Tasarım Mağazası, hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-20.00 saatleri arasında açık. Tel: (0212) 334 08 30