Moğolistan’a fark attık

Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman karşılaşmalarında Türkiye, Moğolistan’ı 10-0 yendi.

Spor
24 Nisan 2012 Salı

Erzurum Buz Arena’da gerçekleşen maçta Türk Milli Takımı karşılaşmanın üçüncü dakikasında Erdoğan Coşkun’un kaydettiği golle öne geçerek oyuna hızlı başladı ve ilk periyodu 4-0 önde kapattı.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı, ikinci periyoda da hızlı başlayan Türkiye, Göktürk Taşdemir ile Emrah Özmen’in attığı gollerle bu periyodu da 2-0 kazandı.

Üçüncü periyodun ikinci dakikasında Emrah Özmen’in kaydettiği golle maçtaki performansını iyice artıran Türk Milli Takımı, Gökalp Solak’ın bir ve Serdar Semiz’in iki golüyle bu periyotu da 4-0 almayı başardı.  Türk Milli Takımı, tribünleri dolduran çok sayıda taraftarın desteğiyle karşılaşmadan 10-0 galip ayrıldı.

Maçı, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da izledi.

Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları, oynanacak Kuzey Kore-Yunanistan, İrlanda-Türkiye, Moğolistan-Lüksemburg maçlarıyla devam edecek.