Dip not: Halınıza iyi bakın

Ester YANNİER Sağlık
23 Nisan 2012 Pazartesi

Halınıza iyi bakın

Evinizin şıklığına şıklık katan halıları temizlemek her zaman kolay değil. Halınızın ön yüzeyi kadar arka kısmı da temizlemeyi ihmal etmeyin. Halılarınızın yaz aylarında kaldırmak istiyorsanız da, asla katlamayın, rulo yaparak kaldırın. Ayrıca halı üzerindeki ağır eşyaların yerini zaman zaman değiştirin ve oluşan izleri fırçalayın.

Baş ağrısına son

Baş ağrısı sorununuz mu var? Evinizde yapacağınız pratik bir işlemle ağrıdan kurtulabilirsiniz. Bunun için ayağınızın altına sıcak, ensenize soğuk kompleksi aynı anda koyun. Baş ağrınız hâlâ devam ediyorsa 10 dakika kadar demleyeceğiniz sarı papatya çayı da derdinize derman olabilir..

 

Kışlık giysilerinizi kaldırırken

Kışın soğuk günlerinde bizi ısıtan atkı, bere, kazakların kaldırılma zamanı geldi. Öncelikle kazak, atkı, bere, hırka gibi kışlık kıyafetlerinizi saklamadan önce yıkayıp, kurutun. Kıyafetlerinizi nem ya da rutubetten korumak için ara katlarına naftalin ve güve koruyucu tabletler yerleştirebilirsiniz. Ayrıca giysilerinizin her zaman hoş kokması için gardırobunuzun içine bir kesede hoş kokulu bir sabun koyabilirsiniz.