İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinliği 16 yaşında

Ulus Özel Musevi Okulu’nda her yıl geleneksel olarak gerçekleşen İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin on altıncısı bu yıl 16 Nisan Pazartesi günü gerçekleşti. Resim, şiir ve kompozisyon dalında başarılı bulunan öğrenciler ödüllerini aldı.

Tamara PUR Toplum
19 Nisan 2012 Perşembe

O gün sabır, sadakat ve sevginin on altıncı yaş günüydü.

Her sene daha güzel bir etkinlikte yıllar önce kaybettiği İzi’yi yaşatmaya çalışan Perla Erbeş konuşmasında, “Sabır ve sevginin birleştiği, dostlukların büyüdüğü, belki yorgun, belki durgun yine de umutlu ve mutlu bir yılı daha geride bıraktığını’’ söylerken ona baktım. Yılların onu ve Dario’yu ne kadar olumlu yönde etkilediğini, ruhlarının hep genç kalışını gördüm; etkilendim.

Yakın zamanda vefat eden, okulun marşını yazan, on beş sene jüri üyeliği yapan sınıf arkadaşı Robert Sezer’i de anan Perla Erbeş, her zamanki gibi çocukları yüreklendirdi. Erbeş, UÖMO Vakfı ailesine, jüri üyelerine, öğretmenlerine verdikleri emek için teşekkür etti.

On altı senedir İzi’yi hiç yalnız bırakmayan çocukluk arkadaşları ödül töreninde de oradaydılar. Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler Kurtuluş da açılış konuşmasında bu konuya değinerek şimdiye kadar yapılan etkinliklerin özetini, adım adım bugünlere nasıl gelindiğini anlattı.

İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinliklerinin bu yılki konusu ‘sürpriz’di.

Çocuklar öykü, şiir, resim dalında ne kadar başarılı olduklarını bir kere daha ispatladılar. Bu sene, her yıldan farklı bir de dans gösterileri oldu.

İlköğretim resim yarışması ikinci kademede Berna Franko ve Melis Malki birincilik, Ceki Sarfati ve Nila Bardavit ikincilik, Riella Toledo ve Leo Gülzari üçüncülük ödüllerini paylaştı. Ceki Almozlinos ile Albert Yeruşalmi mansiyona, Talya Stamati ve Defne Bahar jüri özel ödülüne hak kazandılar.

İlköğretim resim yarışmasında birinci kademede Sezin Halila ve Reysi Hiçkalmaz birincilik, Joel Franko ve Vanessa Yeruşalmi ikincilik, Cefri Bahar üçüncülük ödülünü aldılar. Batya Levi mansiyon, Meyzi Kuzir jüri özel ödülünü kazandı.

Şiir dalında Deyvi Yahya birinci, Sezin Katalan ikinci, Reysi Sabah üçüncü olurken, Betsi Telim mansiyon, Melisa Gabay jüri özel ödülünü aldı.

Kompozisyon dalında da Vanessa Kaston birinci, Betsi Kohen ikinci, Steysi Gerşon üçüncü oldular. Emir Sevinç mansiyon, Melih Stamati jüri özel ödülüne hak kazandı.

Lise resim yarışmasında ise Cenk Beharti ve Deniz Bensusan birinciliği, Betül Yohay ve Carla M.Acar ikinciliği, Nitshana Saporta ve Seren Kaspi üçüncülük ödüllerini aldılar. Alper Palti ve Pelin Kamhi mansiyon, Tal Abravanel ve Yusuf Ojalvo da jüri özel ödülü aldılar.

Birbirinden yaratıcı,cesur ve özgüvenli çocukları kutluyoruz. Daha nice ‘’İzi Erbeş etkinliklerinin sabır, sadakat ve sevgide buluşmalarını diliyoruz.

Daniel Levi