Toulouse kurbanlarının Kudüs’teki cenazesine binlerce insan katıldı

- Dünya
28 Mart 2012 Çarşamba

Toulouse’da Yahudi okuluna düzenlenen saldırı sonucu öldürülen dört Yahudi için çarşamba günü Kudüs’teki Givat Shaul Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Fransa hükümet yetkilisi olarak Dışişleri Bakanı Alain Juppe eşliğinde getirilen cenazeler İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon tarafından karşılandı.

Cenazede Alain Juppe, saldırının tüm Fransa’da şoka neden olduğunu, keder ve acıyı paylaştıklarını, ülkesinin böylesine bir trajedinin tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa yapacağını ve Fransa’nın terörü tolere etmeyeceğini açıkladı.

Cenaze sonrasında Kudüs’te Juppe’ü ağırlayan İsrail Başbakanı Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve hükümetinin bu trajedi karşısındaki net ve kararlı tutumlarını takdir ettiklerini söyledi. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Catherine Ashton’a gönderme olarak Netanyahu, kasıtlı terör saldırıları ile terörle savaşırken alınan meşru eylemler sırasında kasıtsız bir şekilde sivillerin etkilenmesi arasındaki önemli farkın unutulmaması gerektiğini ekledi.