Geçiş mevsiminde sakin bir haftsonu için...

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
21 Mart 2012 Çarşamba

Ekinoks; 21 Mart gece ve gündüzün eşit olduğunu, baharın gelişini temsil eder benim için. Hava ısısının halen 6-7 derecelerde seyir ettiği bir mart ayı yaşamamıza rağmen hepimizin ılık bahar günlerine çoktan hazır olduğu tahmin edebiliyorum. Bu geçiş günlerinde çoğu atölyeler eski programlarına devam ederken bahar dönemi ve gelecek yaz dönemi için yeni aktivite ve kurs programlarını hazırlamaktalar. Bu sebepten sizlere bu hafta sonu için daha sakin birkaç program önereceğim.

Buz Pateni

Yoğun kar yağışı ile geçen bir kış sezonuna elvada demeden önce belki de biraz daha soğuğun ve buzun keyfini çıkartıp eğlenebiliriz.

Denge ve kordinasyonu geliştirmek için muthiş bir egzersiz. Buz Pateni!Metrocity’de ICESPORT’ta hem serbest hem de özel ders ile buz pateni keyfi mümkün. Bilgi için: (0212) 344 02 08.

TRUEBLUE BEACH BUZ PİSTİ: Deniz kenarında buz pateni keyfi... Fener Kalamış Cad. Marina karşısı. Bilgi için: (0216) 550 51 95.

FORUM İSTANBUL: Açık havada buz pateni keyfi. Bayrampaşa Bilgi: www.forumistanbul.com.tr

SNOW PARK:Ziyaretçilerine dört mevsim kış sporlarının ve kar eğlencesininn keyfini yaşatacak olan Snowpark’ta kızaklı tüp kaydırak, 70 metre uzunluğunda üç sıçrama rampalı snowboard parkuru ve çiftt ahşap kızak rampası bulunuyor. Halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkurunun kar oyunları alanı yer alıyor. Bilgi için: (0212) 699 90 50.  www.torium.com.tr

 

Tiyatrodan Seçmeler

Neşeli pazarlar çocuk oyunu: Vivaldi Dört Mevsimler’de kurbağa öyküleri. Enka İbrahim Betil Odotoryumu, 25 Mart Pazar, saat 11:00’de. (Bilgi: biletix)

‘Ormanın Büyüsü’ adlı oyun 18-25 Mart günlerinde saat 12:00’de Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Tyatrosu’nda. (Bilgi: biletix)

‘Karagözün Diş Ağrısı’ adlı çocuk oyunu 25 Mart saat 14:00’te İstanbul Oyuncak  Müzesi’nde.

‘İbiş’in Maceraları’ adlı oyunu İstanbul Oyuncak Müzesi’nde 24 Mart ve 31 Mart günleri saat:14:00’te.

 

Beyaz Perdeden Seçmeler

Tamer Karadağlı’nın başrolde oynadığı ‘Süper Türk’ komedi filmi, 16 Mart’ta sinemalarda başladı bile!

‘Gizemli Adaya Yolculuk’ filmi ise hem aksiyon, hem üç boyutlu, hem de ailece seyredebileceğiniz fantastik bir macera filmi; sinemalarda.

‘John Carter: İki Dünya Arasında’ macera dolu fantastik üç boyutlu bir film.

Yazın yediğimiz dondurmalardan tanıdığımız Aslan Max’ı, ‘Kralın Doğuşu’ çizgi filminde ailece seyredebilirsiniz.

Nemo’dan sonra denizlerde bir kahraman ve bir macera daha seyretmeye hazır mısınız? ‘Back To the Sea” 23 Mart’ta sinemalarda.

 

           Kitap Kurdu

Bugün Bir Kova Doldurdun mu?

Çocuklara gündelik mutluluğu öğreten bir rehber. Tatlı, basit cümleler ve canlı resimlerle insanın yüreğini ısıtan bu kitap çocukların olumlu davranışlarını yüreklendiriyor. Çocuklar gündelik yaşamlarında nazik davranmanın, takdir etmenin, sevgi göstermenin ne kadar kolay ve ödüllendirici olduğunu öğreniyorlar.

Senin Kovan Ne Kadar Dolu?

Hepimizin görünmez kovası vardır. Kovamız doluyken kendimizi çok iyi hissederiz. Boşsa kötü hissederiz. Ama çocukların çoğu (ve yetişkinler de) gün boyu kovanın dolu olmasının önemini kavrayamazlar. Bu kitapta, Feliks gün içindeki etkileşimlerinin kovasını nasıl doldurup boşalttığını öğreniyor.