Koç Burcu Çocuğu (21 Mart-19 Nisan)

Çocuk-Aile
21 Mart 2012 Çarşamba

Koç’un burçlar kuşağının ilk burcu olması, onun her konuda ‘ilk’ olmayı istemesine neden olur. O enerjik ve girişken yapısıyla ailenin deli fişeğidir. Minik Koç’unuz doğuştan lider ruhludur. Bilinçli bir çaba sarf etmeden diğer çocukları peşine takacaktır.

Kendine güveni ve inancı o kadar yüksektir ki, oynadığı her oyunda en başarılı olmak ister. Arkadaşları arasında yarışlar yapacaktır; en yükseğe tırmanma yarışı, en uzağa atlama yarışı, tabakları ve bardakları düşürmeden masa örtüsünü en hızlı çekme yarışı… Sadece sizin değil, burçlar kuşağının da bebek burcu olan Koç daima özel ilgi isteyecektir. Bunu başaramazsa küserek ilgiyi sağlayabileceği başka bir tarafa gidebilir. 

NASIL İLETİŞİM KURULMALI?

“Akılları pazara çıkarmışlar, herkes yine kendi aklını beğenmiş” sözü Koç çocuğu çok güzel tanımlar. Bazen minik Koç ne olursa olsun kendi fikirlerinin doğrultusunda gitmek isteyebilir. Dik başlı oluşu, ısrar karşısında onu daha da inatçı yapabilir. Halbuki, onunla konuşurken başkalarının sadece ona yardım etmek istediklerini hatırlatmak gerekecektir. Her konunun içinde doğal olarak mücadele arayan Koç’a her zaman savaşmasına gerek olmadığı hatırlatılmalıdır.

Koç burçlar kuşağının en direk çocuğudur. O lafı dolandırmadan dosdoğru söyleyecektir. Doğrucu Davut Koç, doğasının bu yapısı nedeniyle bazen kalp kırabilir. Ebeveynler çocuklarının bu iletişim tarzını, onun doğasını törpülemeden, üzerinde çalışarak yumuşatmayı deneyebilirler.  

FAZLA ENERJİSİNİ EN İYİ NASIL HARCAYABİLİR?

O, bir köşede sessiz sakin oturup büyüklerin konuşmalarını dinleyen ya da kendi kendine oyuncaklarıyla oynayan bir çocuk olmayacaktır. Onunla bilfiil ilgilenmenizi talep edecektir. Fazla enerjisini kullanabilmesinin en güzel yolu ise, onu spor yapmaya teşvik etmek olacaktır.

Ebeveynleri ona farklı spor dallarını tanıtarak sevdiği bir tanesine yönelmesinde destek olabilirler. Çabuk sıkılabileceği dikkate alınarak onu başlarda fazlaca zorlamamak akıllıca olacaktır. Bireysel sporları grup sporlarına tercih edecektir, fakat grubun lideri ya da koçu pozisyonunda olursa takım sporlarından da zevk alabilir.

PAYLAŞMAK YA DA PAYLAŞMAMAK

Paylaşmak onun için zor bir olgudur. Eğer tek çocuksa, ailenin gözdesi olarak kalmaktan memnun olacaktır; fakat anaokuluna başladığında ilk şokunu yaşayabilir. Eğer kardeşi varsa o zaman durum kolaylaşır. Fakat bu sefer de ebeveynlere bu konuda çok iş düşer.

O ailenin neşe ve enerji kaynağıdır; fakat ebeveynler ona ayak uydurmakta zorlayabilirler. Koç, Aslan, Yay burçlarında doğmuş ebeveynlerin bu anlamda işi biraz daha kolay olacaktır. İkizler, Terazi, Kova ebeveynler de Koç çocukla, iletişim yeteneklerini kullanarak başa çıkabilirler. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler Koç çocuklarının enerjilerine yetişmekte zorlansalar da, bu durumu hemen çözülmesi gereken bir problem olarak algılamamalıdırlar. Yengeç, Akrep, Balık ebeveynler, çocuklarının enerjileri nedeniyle ilk yıllarda kendilerini tükenmiş hissetseler de, sonraki dönemlerde çocuklarının yaratıcı enerjilerinin kendini de yenilediğini fark edeceklerdir.

Meral Erduran Ilgaz, DFAstrolS

www.astrozenith.com