İsrail’in “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısına Türkiye’den tepki

Dünya
21 Mart 2012 Çarşamba

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Terörle Mücadele Bürosu, geçen hafta İsrailli turistlere “Güvenli olmaması nedeniyle Türkiye’ye gitmeyin”, çağrısında bulundu. Bazı Türk yetkililer, İsrail’in uyarısının Başbakan Erdoğan’ın Gazze’de yaşanan son olaylarla ilgili İsrail’i kınaması ve bölgede katliam yapmakla suçlamasının karşılığı olarak değerlendirdi. İsrail Terörle Mücadele Bürosu ise konuyla ilgili olarak “Uyarımız politik çıkışlı değil. Aldığımız istihbarata göre, İran ve Hizbullah terör örgütü İsrailli vatandaşları hedef alan terör saldırıları planlıyor,” dedi. İsrailli turistler tüm uyarılara rağmen Türkiye seyahatlerini iptal etmediler.

TÜRKİYE İSRAİLLİ  TURİSTLERİ ÖZLÜYOR

Turizm Bakanı Özgür Özaslan Sırbistan’da gerçekleşen turizm fuarında yaptığı konuşmada İsrailli turistlerin Türkiye’ye dönmesini umduklarını belirtti. Fuar süresinde Özaslan Sırbistan’ın İsrail Büyükelçisi ile bir araya gelerek, gelecekte iki ülke arasında daha fazla işbirliği olmasını umduğunu söyledi ve “İsrailli turistlerin Türkiye’ye döneceğini umuyoruz. Onları özledik,” dedi.  Büyükelçi Yosef Levy cevabında ise; iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesi ile turizmin tekrar gelişeceğini belirtti. “İsrailli turistler, kendilerini huzurlu hissettiklerinde ve hoş karşılandıklarında, muhtemelen Türkiye’ye döneceklerdir. Ama ne yazık ki bugün durum bu değil,” dedi.

46 ülkeden yaklaşık 1000 kişinin katıldığı Sırp Turizm fuarının onur konuğu Sırp turistlerin en önemli destinasyonu olan Türkiye idi.