Ceri Franko’nun başarısı

Toplum
21 Mart 2012 Çarşamba

Her sene bir başka ülkede düzenlenen “junior achievement” bu yıl Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleşti. Uluslararası öğrenci şirketleri festivali adı altında 7-11 Mart arasında yapılan yarışmaya 77 ülkeden 400 den fazla katılımcı katıldı. Özel Koç Lisesi, lise çağındaki gençlerin ticari becerilerini geliştirmelerini amaçlayarak, onların küçük çaplı şirket kurmalarına destek oldu. Tüm dünya ülkelerinden  öğrencilerin kurduğu şirketler, aralarında en yenilikçi ürün, en iyi stand ve en iyi pazarlama alanlarında rekabet ettiler. Tasarımını ve üretimini V.K.V Koç Özel Lisesi öğrencisi, Flawless adlı şirketin İdari Başkanı Ceri Franko’nun yaptığı ‘Hot and Cold’ adlı ürün en yenilikçi ürün ödülüne layık görülerek yarışmada birincilik ödülünü aldı. Ürünün en dikkat çeken özelliği içerisine yerleştirilen alüminyumdan imal edilmiş yemek kabının içindeki yemeğin termoelektrik modüller yardımı ile ısısını koruyabilmesi veya istenirse -60 dereceye kadar soğuk tutulmasını sağlayabilmesidir. Tekne sahipleri için özel olarak tasarlanan ürün, Riga plaza adlı alışveriş merkezindeki müşteriler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Üst düzey yöneticilerden oluşmuş, 60 kişilik  jüriye pazarlanan ürünün, ticari kazanç yapılabilir olması  ödül almaya hak kazanmasını sağladı. Ceri Franko, birçok teknede jeneratör olmamasından, pikniklere gidildiğinde evde hazırlanmış yemeğin sıcak tutulmamasından ilham alarak ürünü geliştirdiğini söyledi.

Üniversite eğitimini ABD’de sürdürmeyi hedefleyen Ceri Franko katıldığı yarışmalarda kazandığı başarıların üniversiteye kabul sırasında çok önemli katkılarının olduğunu da belirtti.