Barınyurt’tan gönüllülerine anlamlı teşekkür gecesi

Matan Baseter-Barınyurt Yönetim Kurulu, ilk defa bu yıl düzenlenen bir plaket töreni ile, ihtiyaçlı ailelere dağıtılan yardım paketlerini ulaştırmakla görevli arkadaşlarına, yönetim kurulu ve ihtiyaçlı aileler adına teşekkür etti.

Toplum
21 Mart 2012 Çarşamba

Başkan Selim Nahmias: “Şu ana kadar yaptıkları bu güzel görevi, evlerinin bir köşesinde belki de çocuklarına göstererek onlara da bu duyguyu anlatacak bir anıları olmasını istedik.”Matan Baseter-Barınyurt Başkanı Selim Nahmias ve ekibinin tüm konuklarını kapıda karşılaması ile başlayan gece, İstanbul 12 Orkestrası’nın güzel müziği ile devam etti. Yemek boyunca solist Cenk Rofe ve Lizet Rofe’nin de aralarında bulunduğu orkestra, konuklarına keyifli dakikalar yaşattılar. Sözlerini Erdal Özyağcılar’ın yazıp, Cenk Rofe’nin bestelediği, ‘Sonbahar ve Siz’ adlı beste İstanbul 12’nin düzenlemesi ile konukların beğenisini topladı. Yemeğin sonuna doğru, Barınyurt’u tanıtan bir barkovizyon gösterisi ekranlara yansıdı. Daha sonra söz alan Matan Baseter-Barınyurt başkanı Selim Nahmias yardımlaşmanın önemini, Tanrı katındaki yerini anlatan sözleri ile konuşmasına başladı. Barınyurt çatısının altında yapılan iş paylaşımının bir kolu olan ihtiyaçlı ailelere hazırlanan paketlerin ulaştırılmasında görevli arkadaşlarına hitaben, “Sizler, Matan Baseter’in ihtiyaçlı aileleri ile arasındaki köprüsünüz! Onlara uzanan ve ulaşan güçlü kollarısınız; her ay yolu gözlenen güler yüzüsünüz. Yazın sıcağında, kışın karda, ağır kolileri, evlere ulaştırmak, hiç de kolay değil. Üzerinize aldığınız sorumluluğu özveri ile yerine getiren siz kardeşlerimize kurumumuz ve ihtiyaçlı ailelerimiz adına teşekkür ederiz,” dedi.

Selim Nahmias dağıtımda çalışan herkese plaketleri sunmak amacı ile Neve Şalom Vakfı Başkan Vekili Eliyezer Arditi’yi, Neve Şalom Vakfı Başkanı Daryo Katalan’ı, Kadıköy Cemaati Başkanı Mayir Saranga’yı, Cemaat Başkan Vekili Moris Levi’yi kürsüye davet etti. Yardımlaşmanın kişiye kazandırdığı zenginliği anlatan Mayir Saranga’nın ardından Moris Levi’nin yaşlı bir babayı anlatan anlamlı hikâyesi misafirleri duygulandırdı. Geceye katılamayan Cemaat Başkanı Sami Herman’ın sözlerini Jojo Nasi konuklara aktardı.

Gecenin en ilginç konuşmasını Hahambaşı Rav İsak Haleva yaptı. ‘Venatenu’ sözcüğünün ‘vermek’ anlamına geldiğini, aynı zamanda bu sözcüğü tersinden okumamızın da ‘almak’ sözcüğüne denk geldiğini açıkladı. Yardım yapmanın aynı şekilde kişiye fazlası ile döneceğini bildirdi. Yardımın Tanrı katında çok özel bir yeri olduğunu izah etti. Rav Haleva, bu kadar çok kişinin dağıtımda katkısı olduğunu hiçbir zaman bilmediğini, bundan büyük gurur duyduğunu ve böyle bir görevin yerine getirildiğinin açıklamasının mutlaka gereğini bildirdi ve “Bunun açıklanması lazım. Böyle bir görevi bildirmek lazım. Bunu açıklamak, bu görevi yerine getirmek isteyecek kişilerin çoğalmasını sağlayacaktır,” dedi.

Geceye katılamayanların da isimlerinin okunduğu sunumlar, Hahambaşı Rav Haleva’nın da yer aldığı toplu fotoğraf karesi ile son buldu.

Anet Pase