İsrail, Gazze’ye insani yardımlara devam ediyor

İsrail Gazze’den yapılan tüm roket saldırılarına rağmen İsrail -Gazze sınırını insani ihtiyaçlar için açık tutuyor.

Dünya
16 Mart 2012 Cuma

İsrail Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail-Gazze sınırının her türlü gıda ve tıbbi malzeme girişine açık olduğunu belirterek, hem İsrail kaynaklı hem de uluslararası yardım kuruluşları kaynaklı yardımların İsrail’den Gazze’ye girebileceğini özellikle vurguladı.

Pazartesi günü 180 kamyondan oluşan bir yardım konvoyu karşılıklı tüm çatışmalara rağmen Gazze’ye giriş yaparak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Yardım malzemeleri arasında un, şeker, süt ürünleri, et ürünleri, tıbbi malzeme ve elektrik malzemeleri yer alıyor.

9 Aralık Cuma günü başlayan çatışmalarda İsrail’e 200’ü aşkın roket saldırısı yapılmış atılan roketlerin birçoğu İsrail’in otomatik füze savar sistemi tarafından havada imha edilirken, bazıları da Filistin ve İsrail bölgelerine düşerek infilak etmişti.

İsrail’in füze bataryalarına ve füzelerin korunduğu cephaneliklere yaptığı hava saldırısı sonucu da saldırı bölgesi yakınlarında bulunan 24 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail Ordusu Gazze’deki sivil kayıplar ile ilgili açıklamada, Filistin güçlerinin bilerek ve isteyerek sivilleri roket bataryalarının yanına yerleştirmek ile suçlamıştı.