İsrail ve İngiltere Büyükelçileri’nden Holokost kurtulanlarına ortak yardım

Matthew Gould ve Ron Prosor, İngiltere ve İsrail’de yaşayan, Holokost kurtulanlarına yardım toplamak için İngiliz Yahudi Cemaat’ine ortak çağrıda bulundu

Dünya
14 Mart 2012 Çarşamba

İngiltere’nin İsrail Büyükelçisi Matthew Gould ve İsrail’in Londra’daki İngiltere Büyükelçisi Ron Prosor, Holokost kurtulanlarına yardım toplamak için İngiliz Yahudi Cemaati’ne ortak bir çağrıda bulundu. İki diplomat ortak yayınladıkları bildiride, yardımın amacının, kurtulanların çektikleri en büyük zorluk olan ‘yalnızlık’ ile mücadele olduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz yaz, İngiltere’nin İsrail Büyükelçisi olarak atanan Matthew Gould ve çok yakında İsrail’in BM Büyükelçisi olmak için Londra’dan ayrılacak olan Ron Prosor, toplanacak yardımın miktarını iki milyon Pound olarak hedefliyorlar. Toplanan para Holokost’tan kurtulan ve şu an İsrail’de yaşayan 1500 kişinin, yeni açılacak sekiz ve genişletilecek mevcut sekiz sosyal kulüpten faydalanabilmelerini sağlayacak. Para ayrıca, tekerlekli sandalyeye mahkûm kişilerin ulaşım ihtiyaçları, sosyal faaliyetler ve hizmetlilerin ücretleri de dâhil olmak üzere önümüzdeki beş yıl içindeki tüm masrafları karşılayabilecek. Kulüpler, İsrail Refah ve Sosyal İşler Bakanlığı ile Soykırım Kurbanlarına Yardım Vakfı tarafından yaptırılacak. Toplanan paranın yüzde onu ise İngiltere’de yaşayan Holokost kurtulanlarına aktarılacak. Büyükelçi Gould yardım kampanyasını, İsrail’deki Holokost’u Anma Günü’nde başlattıklarını ve Holokost’tan kurtulanların son yıllarını yaşarken yalnız hissetmemeleri için İngiltere’deki her Yahudi cemaatinden yardım istediklerini söyledi. Gould, “Bu benim için oldukça kişisel bir misyon. Ailemin çoğu Holokost’ta öldü. Hayatta kalanlara bakmak, onlara hak ettikleri onuru vermek ve rahatlarını sağlamak için özel bir görevimiz olduğuna inanıyorum,” dedi. Büyükelçilerin başlattığı yardım kampanyası İngiliz Yahudi toplumunun dört bir yanından destek gördü. Ayrıca, bağış yapmak isteyenler için özel bir web sitesi, http://www.holocaustsurvivorsappeal.org kuruldu.