Terör saldırısı hazırlığındaki örgüt lideri öldürüldü

İsrail Hava Kuvvetleri’nin düzenlediği hava saldırılarında öldürülen Halk Direniş Komitesi’nin Genel Sekreteri Züheyr El Kaysi’nin, Gazze ile İsrail sınırında yapılacak büyük bir terör saldırısı hazırlığında olduğu belirtildi

Dünya
14 Mart 2012 Çarşamba

İsrail Hava Kuvvetlerinin, geçen cuma günü Gazze’de hedeflere yönelik başlattığı hava saldırılarında, Halk Direniş Komitesi’nin lideri öldürüldü. Halk Direniş Komiteleri, İsrail askeri Gilad Şalit’i beş seneden uzun bir süre esir tutmuştu.

İsrail ordusu sözcüsünün yaptığı açıklamada, hedeflerin Halk Direniş Komitesi’nin Genel Sekreteri Züheyr El Kaysi ile örgütün önde gelen diğer ismi Mahmut Hanani olduğu söylendi. Açıklamada ayrıca, El Kaysi’nin, Gazze ile İsrail sınırında yapılacak eşgüdümlü büyük bir terör saldırısı hazırlığında olduğu belirtildi. El Kaysi, Ağustos 2011’de , İsrail-Mısır sınırı boyunca uzanan yol üzerinde sekiz İsraillinin öldürüldüğü terör saldırısının arkasındaki isimlerden biriydi. Hanani ise, Gilad Şalit’in serbest bırakılması için yapılan anlaşmanın bir parçası olarak salıverilen ve Gazze Şeridi’ne sınır dışı edilen mahkûmlardan biriydi.

Hem İsrailli hem de Filistinli yetkililer, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde, El Kaysi ve Hanani’nin içinde bulunduğu araca iki füze attığını doğruladı.

Halk Direniş Komiteleri saldırılara yönelik verdiği demeçte, alınacak intikamın “Siyonist düşmanı titretecek” şiddette olacağını vurguladı. Gazze’deki Hamas Sözcüsü ise, Filistin halkının kendilerini savunma hakkı olduğunu söyledi.

Düzenlenen hava saldırılarının hemen ardından, İsrail’e iki adet havan topu ile sekiz adet roket atıldı. Gazze sınırına yakın şehirlerde yüksek seviyede alarm ilan edildi ve halkın sığınaklara yakın kalması çağrısında bulunuldu. Cuma akşamı, İsrail-Mısır sınırı boyunca uzanan yol trafiğe kapatıldı.

Gazze’den yapılan roket saldırılarının ardından, İsrail güçleri Gazze’deki hedefleri vurmayı sürdürdü. İsrail’e roket fırlatmaya hazırlanan iki Filistinli militanın öldürüldüğü duyuruldu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Hava saldırıları, İsrail’e atılan roketlere yanıt olarak düzenlendi,” denildi. Ordu, Filistinli militanların son iki ay içinde İsrail’e 50’den fazla havan topu ve roket attıklarını belirtti.