İhtiyarlara Yardım Derneği’nde Purim

Toplum
14 Mart 2012 Çarşamba

Hahambaşı Rav İsak Haleva ve Kurumlar Masası Başkanı Çetin Erbeş İhtiyarlar Yardım Derneği`ni ziyaret ederek pansiyonerlerin Purim Bayramı’nı kutladı ve iyi dileklerde bulundu.

İhtiyarlar Yardım Derneği Başkanı Ceri Lebehar tarafından karşılanan Hahambaşı Rav Haleva, Purimle ilgili küçük bir konuşma yaptı ve rahatsız olan pansiyonerleri tek tek odalarında ziyaret etti. Pansiyonerler Hahambaşı Rav Haleva’nın kendilerine sağlık, şifa, huzur dualarını okumasından çok mutlu oldular. Pansiyonerlere daima manevi desteği veren gönüllü hanımlara vazifenin çok kutsal olduğunu da vurguladı.

Ulus Özel Musevi Okulları 4.5.6.7. ve 8. sınıf öğrencileri İlköğretim Müdürü Emine Kandemir ile İlköğretim İbranice Öğretmeni Yosi Haleva’nın önderliğinde Purim’in mitzvalarından birini İhtiyaçlı olanlara yardım et - ‘Matanot La Evnoyim’ mitzvasını bu sene İhtiyarlara Yardım Derneği’ne yaptılar. Okulun Purim kutlamalarında topladıkları bağışları derneğin gönüllü üyesi Ester Büyükabolafya’ya verdiler. Büyükabolafya “Topladığınız bu bağışlarla hem biz üyeleri hem de yaşlılarımızı sevindirdiniz. Göstermiş olduğunuz hassasiyeti takdir ediyoruz,” dedi. Büyükabolafya tüm gönüllüler ve yaşlılar adına teşekkür edip, öğretmenlerin ve öğrencilerin Purim’ini kutladı.

İYD gönüllü üyeleri Purim kutlamasını Kuruçeşme’ye bir gezi düzenleyerek yaptı. Gönüllü üyeler Kuruçeşme Parkı’nda küçük bir gezi yaptıktan sonra öğle yemeği için Kuruçeşme Balık Restoran’a gittiler. Kendilerini orada Cozi Mizrahi karşıladı. Mizrahi, gönüllüleri böylesi güzel bir bayramda ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İhtiyarlara Yardım Derneği gönüllü üyeleri dernekteki pansiyonerlerin hayatlarına renk katmak ve Purim’in coşkusunu yaşatmak amaçla müzikli bir eğlence düzenlendi. Gitarist  İzi Eli’nin katılımıyla  pansiyonerler eğlenceli bir gün geçirdi.