GKD’de Purim her yaşa

Toplum
14 Mart 2012 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği çatısı altında faaliyet gösteren Minikids ekibi 2-7 yaş arası çocuklar için organize ettikleri Purim faaliyeti ile dernek çatısı altında geniş bir kitleyi buluşturma şansı yakaladı. 100 kadar  çocuk ve ailelerinin katıldığı panayır, lunapark oyunları ile başladı. Mandal yarışı, halka atma ve bowling gibi oyunlarda hünerlerini gösteren ve minik hediyeler kazanan 2-7 yaş minikidsler, yüz boyama standı ile yüzlerini de rengârenk kıyafetlerine uygun hale getirdiler. Stantlarda marakas, maske ve tahta kaşıktan kukla yaparak el becerilerini geliştiren minikidsler, Purim hikâyesinin anlatıldığı kukla tiyatrosu ile hikâyeyi eğlenerek öğrenme şansını da yakalamış oldular. Gün boyunca dağıtılan pamuk şeker, dondurma, patlamış mısır ve elma şekeri ile panayırı doyasıya yaşadıktan sonra, yemek masasına geçen minikidsler, bir arkadaşlarının doğum günü kutlamasının ardından geleneksel Purim çekilişine katıldılar. Birbirinden güzel hediyelerin dağıtıldığı çekilişte yaşanan büyük heyecanın, bitmesinden sonra, yorgun, mutlu ve elleri yaptıkları aktiviteler ile dolu olarak Göztepe Kültür Derneğinden ayrıldılar.

Hemen arkasından Purim gecesi hazırlıkları için kolları sıvayan eğlence ekibi ve DJ team inanılmaz bir performansla  özel kıyafetleriyle gelen konuklarını ağırladı.Gecede eğlence, müzik, dans ve ikramların yanı sıra  çekilişler yapıldı  konuklar hep birlikte purim balosunun keyfine varıp  geceden neşeyle ayrıldılar.

Yine lokal çalışanları bu gecenin ardından muhteşem bir hızla salonu sabah gerçekleşecek olan Spor Bahar Şenliği için hazırladı. Güzel bir veli sporcu katılımıyla gerçekleşen spor şenliğine katılan her çocuğa verilen madalya ve hediyelerle  hepsinin yüzünü güldürdü. 120 Kişilik katılımlı bu güzel sabahın yine olmazsa olmaz başarılı takımı DJ Team idi.

Göztepe Kültür Derneği dolu dolu geçen bir haftanın ardından haftaya gerçekleştirecekleri Göztepe Kültür Festivali için son hızla hazırlıklarını tamamlayıp konuklarını ağırlayacaklarını ve güzel bir katılımın onları beklediğini belirttiler.