Balon kuklalarla, canlı orkestra eşliğinde Purim eğlencesi …

UÖMO Orkestra öğretmenlerinin çaldığı, tiyatro-drama sanatçısı Osman Alınca’nın genel sanat yönetmenliğini yaptığı UÖMO Purim Balon-Kukla Tiyatrosu partiye katılan çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Toplum
14 Mart 2012 Çarşamba

Pazar günü, ‘UÖMO Balon Dünyası’ temalı Purim partisine katılan 185 çocuk aileleriyle birlikte Purim’i eğlenceli etkinlikler ve neşeli bir kukla tiyatrosu ile kutladı. Birbirinden renkli ve özel kıyafetlerle partiye katılan çocukları okul girişinde rengarenk balonlardan yapılmış heykeller karşıladı. Heykelleri ilgiyle izleyen ve fotoğraf çektiren minikler, daha sonra panayır alanı olarak tasarlanan bölümde UÖMO Anaokulu öğretmenlerinin eşliğinde Purim etkinlikleri yaptılar. Kendi Megilat Ester’lerini tasarlayan, palyaço balon yapımı ve kurabiye tasarımı gibi eğlenceli Purim faaliyetleri yapan, ikram edilen şekerini afiyetle yiyen minikler, özel hazırlanmış topaç ve top atma oyununda birbirleriyle yarışarak hediyeler kazandılar.

Aynı mekânda fotoğraf çekimi için özel olarak tasarlanan balondan çerçevede miniklerin, arkadaşları ve aileleri ile neşeli kostümleri içerisinde birbirinden güzel pozlarını Musevi Lisesi Mezunlar Derneği fotoğrafladı. Kukla tiyatrosu için hazırlanan bölümde ise konukları, UÖMO keman, flüt, arp ve bateri öğretmenlerinin çaldığı bir orkestra karşıladı. Canlı orkestra eşliğinde balon kuklalardan Purim’in hikâyesini dikkatle dinleyen ve zaman zaman alkışlarıyla tempo tutan dinleyen miniklerin neşesi görülmeye değerdi. 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen partiye katılan çocukların etkinlik alanındaki tüm faaliyetlere katılabilmesi için kukla tiyatrosunun eş zamanlı olarak üç kere oynandığını belirten UÖMO idarecileri “Bu partilerde çocuklara bayramların hikâyelerini genellikle onların sevdiği kahramanlar veya balondan kukla gibi ilgilerini çeken oyuncaklar ile döneme uygun dekorlar içerisinde anlatıyoruz. Böyle bir ortamda çocuklar duydukları ve gördüklerinin yanı sıra hissettikleriyle de öğrenmiş oluyorlar. Bayram temalı etkinlik köşelerinde ise bilgilerini pekiştiriyorlar” diyerek bu amaçla UÖMO’da düzenlenen partilere gösterilen yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.