Ali Poyrazoğlu ile kadın dediğin…

Yıldırımspor Kulübü Hanımlar Kolu, Purim Bayramı ile aynı güne denk düşen Kadınlar Günü’nü Ali Poyrazoğlu’nu misafir ederek daha da anlamlı hale getirdi.

Toplum
14 Mart 2012 Çarşamba

Öğlen saatlerinde birlikte yenilen yemeğin ardından Kadınlar Kolu Başkanı İda  İstroti’nin ‘Kadının Kimliği, Kadının Sorumlulukları’ konulu açılış konuşmasını, Teri Ovadya’nın Purim Bayramı’nın anlamını özetleyen konuşması takip etti. Ovadya konuşmasında, MÖ 486-465 yıllarında Pers İmparatorluğu döneminde, mucize kurtuluşa sebep olan, Kraliçe Ester’in hikâyesine yer verdi.

Ardından günün konuğu  Ali Poyrazoğlu sahnede yerini aldı. Sanatçı konuşmasına onu şöhrete taşıyan ve yazarı bir İspanyol Yahudi’si olan ‘Beni Yeniden Sev’ ve ‘Evet, Evet, Evet’ isimli oyunlarından söz ederek başladı. Sanatı ve tiyatroyu özellikle kadınların ayakta tuttuğundan söz etti. Kadınların dışa dönük, disiplinli, iyi iletişim kurabilen, sosyal, yaratıcı, yönetici kimlikleriyle girdikleri her ortamı daha da üste taşıdıklarından bahsetti. Sohbetin akışında yer yer kadın erkek ilişkilerinde, kadının rolünün yapıcı olduğu kadar yıkıcı da olabildiğinin altını çizdi. Kadına uygulanabilecek en büyük şiddetin onu aldatmak olduğunu özellikle vurguladı. Aile, evliliği güncellemenin gerektiği üzerinde de duran Poyrazoğlu, kişilerin hayatlarında eski olan her şeyi güzel dokunuşlarla değiştirme cesaretini göstermeleri ve mutlu olmak için; kişilerin içlerinde barındırdıkları farklı kişilileri ortaya çıkartarak monoton bir eş, monoton bir anne olmaktan sıyrınılmasının altını çizdi.

Ali Poyrazoğlu sıcak kişiliğiyle katılımcıları bir kez daha kendine hayran bıraktı.