İsrail’in güneyinde sıcak saatler

Dünya
12 Mart 2012 Pazartesi

Pazar günü, Gazze’den İsrail’in güneyine yönelik Grad roketi saldırısında iki İsrailli kadın yaralanırken, Gazze’de İsrail uçaklarının karşı saldırısı sonucu Filistin kaynaklarının iddiasına göre 15 kişi öldü.

Filistin kaynaklarının önce bir cihat savaşçısını öldüğünü açıklamalarından hemen sonra 15 kişinin öldüğünü iddia etmeleri dikkat çekti.

 Gazze’den gerçekleştirilen saldırıyı İslami Cihad Örgütü üstlendi.

İsrail Ordusu erken uyarı sisteminin sirenleri tüm güney bölgelerinde devamlı duyuldu.

Roketlerin muhtemel menzillerinde halk sığınaklara giderken, İsrail Havva Kuvvetleri, Sderot, Berşeva, Aşdod, Aşkelon ve Gan Yavne’yi hedef alan saldırıya ‘Demir Kubbe’ ismini verdiği savunma sistemi ile anında cevap verdi.

Demir Kubbe erken uyarı ve füzesavar sistemi atılan tüm roketleri, bir Grad roketi hariç, havada karşılayarak başarılı bir şekilde patlattı.

İsrail savaş uçakları pazar gecesi ve pazartesi sabahı erken saatlere kadar Gazze’deki mühimmat depoları olduğunu iddia ettikleri hedefleri vurdu.

Öte yandan Filistin kaynakları, İsrail’in vurduğu bir kamyonun yükünün sivil olduğunu iddia ederken, İsrailliler kamyonun yükünün askeri olduğunu iddia ediyor.