İsrail’de Dünya Kadınlar Günü’nde Arap kadınların hakları savunuldu

Dünya
9 Mart 2012 Cuma

İsrail’deki sosyal kuruluşlardan Eşit Fırsatlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  İsrailli Arap asıllı kadınlara asgari ücretin altında maaş verilmesine dikkat çekti. Arapların yoğun olduğu bölgelerde binlerce Arap kadın, İsrail Çalışma Bakanlığı’nın saptadığı kanuni asgari ücretin altında maaş almasına rağmen, bu durumu işini kaybetme korkusu ile İsrail makamlarına iletmeye korkuyor.

Ayrıca Çalışma Bakanlığı’nın yetkilileri bu fiili durumu bilmesine rağmen, işçileri sömüren bu işletmeler hakkında hiçbir işlem yapmıyor.

İsrail’in Eşit Fırsatlar sosyal kuruluşu tarafından Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yapılan açıklamada, Arap nüfusun yoğun olduğu bölgelerde birçok kadın çalışanın ayda 4100 Şekel olan asgari ücretin altında çalıştığı, ayrıca hakları olan sosyal yardımları da hakkıyla alamadıkları belirtildi.

Eşit Fırsatlar sosyal kuruluşu, Arap-Yahudi toplumlarının barış içinde yaşaması için hassas olan bu konuyu son derece ciddiye aldıklarını belirterek, asgari ücretin altında işçi çalıştırmanın işçi başına 5000 Şekel olan cezasını şirketlere hatırlattı.