İsrail İran için destek bulamadı

Uzun zamandır merakla beklenen Obama – Netanyahu görüşmesi, Beyaz Saray’da gerçekleşti. Gündem maddesinin İran olduğu görüşmede, ABD Başkanı Obama, İran’a karşı hâlâ diplomasinin kullanılması gerektiğini savundu

Şalom
7 Mart 2012 Çarşamba

Görüşmede ABD Başkanı Obama, İsrail’in güvenliği konusunda ABD’nin her zaman İsrail ile olacağını belirtti. Obama, İran’ın nükleer programını durdurmak için diplomatik çözüme imkân veren bir pencerenin hâlâ var olduğunu dile getirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise milli güvenlik söz konusu olduğunda İsrail’in kendi kararlarını alma hakkının bulunduğunu belirterek, “İsrail Başbakanı olarak en büyük sorumluluğum, İsrail’in kendi kaderinin efendisi olarak kalmasını sağlamak,” dedi.

AIPAC’DA İSRAİL’E TAM DESTEK

Netanyahu ile görüşmesinden bir gün önce AIPAC konferansına katılan ABD Başkanı Obama, “Savaş istemiyoruz, ama İran’ın nükleer silah edinmesini engellemek için son seçenek saldırmaksa, saldırırız. İran’a karşı tüm seçenekler masadadır. Hepimiz sorunu diplomatik yolla çözmek istiyoruz ancak İran unutmamalıdır ki İsrail güvenlik ihtiyaçlarını karşılamakta sonuna kadar haklıdır,” dedi.

haberin devamı

https://www.salom.com.tr/news/detail/23226-Obamadan-Netanyahuya-samimi-karsilama.aspx