/SSM İzzet Keribar’ı konuk ediyor

Tuna SAYLAĞ
7 Mart 2012 Çarşamba

Çağlar Boyu Türk Kadınları

Ekavart Gallery, 8-17 Mart tarihleri arasında ve Beste Gürsü’nün küratörlüğünde Lina Danon, Sara Özsarfati ve Sedef Baykent’in eserlerini ağırlayacak. Açılış ve kokteyl 8 Mart saat 19.00’da gerçekleşecek.

Tel: 0212 252 81 03

Mualla Soğancı Tüze Sanat Galerisi'nde

Ressam Mualla Soğancı, üç yıldan beri gerçekleştirdiği çalışmalarını 10-31 Mart tarihleri arasında Suadiye Tüze Sanat Galeri’sinde sergileyecek. Sanatçının eserleri, çizgiden kolaja, dokudan pentürel yapıya kadar, kendine özgü bir tarzla hayat bulacak.

Tel: 0216 380 85 80

HJ LIM piyano resitali

Kore'nin bugüne kadar en iyi saklanan sırlarından biri olan  piyanist HJ Lim, İstanbul Resitalleri kapsamında 15 Mart akşamı SSM- the Seed’de piyanosunun fiziki ve müzikal sınırlarını zorlayacak... Rimsky Korsakov'un ‘The Flight of the Bumblebee’ (1899) adlı yapıtını dünyada Lim'den hızlı çalabilen bir piyanist yok! Sanatçı, konserde Mozart, Liszt, Ravel, Chopin ve Debussy’den eserler seslendirecek.

SSM İzzet Keribar’ı konuk ediyor

Değerli fotoğraf sanatçımız İzzet Keribar’ın ‘Farklı Yaklaşımlar Üzerine’ adlı sergisi 15-30 Mart tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde izleyicileriyle buluşuyor. Sergideki görüntülerin özellikle modern sanat müzelerinde, sanat etkinliklerinde ya da dünya kentlerinin modern yapılarının yanında çekildiğini ifade eden Keribar, amacının, teşhir edilen eser ya da yapılarla, izleyenler arasındaki bağı yakalamak, bazen de kurmak olduğunu ifade ediyor.

Tel: 0 212 249 01 50

Federico Severino heykel sergisi

1953 yılında Brescia’da doğan Federico Severino, halen Franciacorta (Brescia)'da yaşamakta ve çalışmalarını sürdürmektedir. Sanatsal çalışmaları, ki bunlar mitler ve tanrısal figürlerdir, eleştirmenler ve ulusal medya tarafından sıkıca takip edilen Severino, benimsediği kutsal ana temaları ile etkileyici eserler üretmeye devam ediyor. Sanatçının heykel sergisini 20 Mart-15 Nisan tarihleri arasında Galeri Selvin’de görebilirsiniz.

Tel: 212.263 74 81

 İSTANBUL & VAPURLAR

Halen Faruk Öz Atölyesi’ne devam eden Beki Mizrahi’nin ‘İstanbul & Vapurlar’ başlıklı sergisi, 13-21 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Sanatının izlenimcilikten etkilendiğini ifade eden Mizrahi’nin eserlerini Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde görebilirsiniz (Odakule yanı). Açılış 13 Mart akşamı saat 18.00’de gerçekleşecek.

Tel: 0212 251 60 90

Ladino şarkıların yeni divası Mor Karbasi İstanbul’da

15.yüzyıl İspanya’sının Sefarad öykülerini ve geleneksel Ladino şarkılarını flamenko lezzetiyle buluşturan Londra çıkışlı Mor Karbasi, Endülüs’ten Ortadoğu’ya uzanan zengin repertuarı ile 25 Mart'ta Türkiye’de ilk kez Sakıp Sabancı Müzesi-the Seed’de olacak. Sanatçı, ailesinin Fas ve İran köklerinin de hissedildiği özgün şarkılarını 2008 yılında yayınladığı ilk albümü ‘The Beauty and the Sea’ ile son albümü ‘The Daughter Of The Spring’de topladı. Karbasi, İstanbul’daki konserinde her iki albümünden de örnekler sunacak.

www.theseed.gen.tr