Geleceğin liderleri UÖML’de yetişiyor

“Çağımız bilgi değil, beceri çağıdır.” fikrinden hareketle yola çıkan Ulus Özel Musevi Okulları’nın ve dört yıldır Neşe Nahum’un sponsorluğunda yaptıkları Liderlik Seminerleri’nin dördüncüsünü 29 Şubat tarihinde okulda gerçekleştirdi

Toplum
7 Mart 2012 Çarşamba

Gençlerin liderlik becerilerini geliştirmek, öğrenmenin liderlik ve sorun çözmede etkili bir araç olarak nasıl kullanılabileceği sorusuna farklı yöntemlerle cevaplar üretmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projede, bu yıl Young Leaders Projects’ten Direktör Dilara Sekili’yle çalıştılar.

Geleceğimizi şekillendirecek, bilinçli liderler yetiştirmeyi hedefleyen, ilk üç eğitimi destekleyici, farklı içerikte hazırlanmış seminer İngilizce gerçekleşti.

 Bu programa okul idaresinin öğrenci meclisinde görev alacak ya da bu çalışmadan yararlanacağını düşündükleri öğrencilerin yanı sıra  Şişli Terakki Lisesi, HEV Okulları, Koç Lisesi öğrencilerinden birer grup da katıldı.

Lider kime denir, zorluklarla baş etmenin yolları, grup çalışması, yaratıcılık gibi temel çıkış noktalarından hareketle öğrencileri tüm çalışmalarda etkin kılan seminer, teorik ve pratik bölümlerin karma bir bütünüydü. Öğrenciler farklı okullardan arkadaşlarıyla sosyal bir ortam yaratırken kendi becerilerini geliştirdi, bilmedikleri yönlerini de fark etti. Tam gün süren çalışmanın sonunda öğrenciler, liderlik yönleri konusunda fikir sahibi oldu ve bu özelliklerini nasıl geliştirecekleri konusunda donanımlı hale geldi.

 Okul yetkilileri 2012-2013 öğretim yılında beşincisinin gerçekleştirileceği Liderlik Semineri çalışmasının önümüzdeki yıl aynı tarihlerde yapılacağını açıkladı.