Ve Patron Yıldırım Demirören!

Türk futbolu sandığa gitti, Türkiye Futbol Federasyonu 41. Başkanı Yıldırım Demirören oldu... İşte Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’da yaşananlar...

Spor
29 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda yeni başkan Yıldırım Demirören oldu. Tek aday olarak seçime giren Demirören, 229 oyun 221’ini alarak yeni başkan seçildi.

Ankara’da JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221’ini alan Yıldırım Demirören’in TFF’nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF’nin 41. başkanı oldu.

Genel Kurulu’da Yıldırım Demirören’in başkanlığa seçilmesinin ardından, yönetim kurulu ile denetleme kurulu da belirlendi.

Yıldırım Demirören’in yönetim kurulu asil ve yedek listesi, kullanılan 219 oydan geçerli olan 216 oyun tamamını alarak göreve geldi. Denetleme kurulu da, kullanılan 220 oydan, geçerli 217 oyun tamamını aldı ve göreve getirildi. 

“BU GEMİYİ DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIZ”

Demirören, genel kurul toplantısında sonuçların açıklanmasının ardından delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı ve ‘’Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum,’’ dedi.

Konuşmasına, genel kurula kadar TFF Başkanlığını vekâleten yürüten Hüsnü Güreli’ye teşekkür ederek başlayan Demirören, şunları söyledi:

‘’Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahcup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun.’’

Konuşmasının ardından TFF’nin 41. başkanı Yıldırım Demirören salonda tebrikleri kabul etti.